Dining Week er tilbage: Vil hjælpe coronaramte restauranter

I vinterferien kan man igen få en madoplevelse, når restauranter i hele TV 2 Lorrys sendeområde slår dørene op til festivalen Dining Week. Hos arrangøren er håbet, at ugen kan være en redningskrans for restauranter, der er hårdt presset af corona.

Trænger du også til en tur på en god restaurant?

Så er der godt nyt, medmindre nye coronarestrikrioner kommer i vejen. 

Madfestivalen Dining Week er nemlig tilbage, og madglade danskere kan allerede nu sikre sig en billet.

Konceptet går - traditionen tro - ganske enkelt ud på, at restauranten sætter en menu, der så sælges til et fast beløb. 

quote Det er nu, vi skal passe på den branche, som vi er så stolte af

Bjørn Beyer, direktør for Dining Week.

Og særligt i år er det vigtigt, at der bakkes op om restaurationsbranchen, der har været hårdt ramt af nedlukninger, aflyste julefrokoster og afstandskrav, lyder det fra Dining Weeks direktør, Bjørn Beyer.

- Det er nu, vi skal passe på den branche, som vi er så stolte af, siger han til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Vi er internationalt kendt for vores restaurationsbranche, og København er en gastronomisk metropol ude i verden. Den stolthed er meget i knæ lige nu, og derfor er det vigtigt, at vi værner om og bevarer den, siger Bjørn Beyer.

Dining Week afholdes i uge 7. Det vil sige den 11.-20. februar, der også er vinterferie for mange. Og selvom coronavirus fortsat hænger som en sky over vores tilværelse, håber arrangørerne bag Dining Week, at folk er klar på en tur på restaurant.

- Vi havde virkelig ikke forestillet os, at vi, og resten af restaurationsbranchen, skulle stå her igen. Og det er hårdt at se, at folk man har kendt i branchen gennem flere år, må lukke deres livsværk ned. Så det er bare virkelig vigtigt, at vi igen-igen, hjælper til som forbrugere, siger Bjørn Beyer.

En svær tid

Konceptet med en fast menu sikrer, at restauratørerne ved lige præcis, hvor meget de skal købe ind, og hvilken omsætning de kan forvente. Det er med til at give tryghed og sikkerhed i en omskiftelig tid.

- Det har været en svær tid for restauranterne henover julen, og den næste tid bliver også svær. Nogle restauranter holder lukket, og som forbruger kan det være svært at komme ud, siger Bjørn Beyer:

- Derfor vil vi gerne lave en god genåbning af restaurantverdenen og opmuntre til, at folk spiser ude, da det er sundt og godt for sjælen. Og så er det også en god mulighed for at prøve andre restauranter og måske finde sit nye favoritsted, siger Bjørn Beyer.

Frygter ikke aflysninger

En billet til Dining Week koster 225 kroner + gebyr. For det får man en tre-retters menu + mineralvand. Er man gammelsulten, kan man for 525 kroner få billet til 10 serveringer på udvalgte restauranter.

Og hos Dining Week frygter de ikke aflysninger trods den høje smitte med corona.

- Udgangspunktet sidste år var et andet. Folk var ikke vaccineret og i år er restauranterne også bedre klædt på til opgaven og har mere erfaring, siger Bjørn Beyer.

Samtidig har konceptet den fordel, at der er fuldt overblik og mulighed for at have procedurerne helt på plads, så gæsterne får en god, tryg oplevelse.

- Der er styr på det på en anden måde end ved a la carte i og med, at restauranterne ved, hvor meget de skal producere. Derfor kan de også være langt mere omhyggelige i forhold til de hygiejniske behov og restriktioner, de arbejder under. Alt er tilrettelagt, og de skal bare forholde sig til, hvad gæsterne vil have at drikke, siger han.

Forventningen er at cirka 150 restauranter ender med at melde sig til, og at et sted mellem 60.000 og 100.000 vil købe billet.

Der er mange gamle kendinge blandt restauranterne, men også en række nye restauranter har set muligheder i Dining Week. Det gælder blandt andet Restaurant Lola, der ligger på Christianshavns Vold eller Almanak i Operaen.

I faktaboksene nedenfor kan du se et udpluk af menuerne hos de lige knap 100 restauranter i TV 2 Lorrys sendeområde, der allerede har meldt sig til Dining Week.

København K og København S

København Ø og København N

København V og Frederiksberg

Nordsjælland

Øvrige Sjælland

Hvad undrer du dig over?