Digteren Yahya Hassan buhet ud af ny stormoské

Indvielsen af Københavns første stormoské var ikke for alle - forfatteren Yahya Hassan var ikke velkommen.

Digteren Yahya Hassan blev buhet ud, da han torsdag mødte op for at deltage i festlighederne ved indvielsen af Københavns første stormoské i Rovsinggade.

- Jeg oplever, at der på denne første dag i moskéens liv er bevis for, at den ikke er åben for alle. Jeg måtte jo ikke komme ind, og det beviser, at der sidder 15-20 muslimer og fører ordet for alle muslimer. Det er de 20, der er idioter, siger han til TV 2.

Han henviser til de fremmødte, der buhede af ham, da han forsøgte at komme ind i moskéen.

- Det er en festdag for alle muslimer, og jeg er glad for, at de får en moské her i København. Nu skal de så også have en ordentlig imam, som ikke retter sig efter styret i Qatar, siger han med henvisning til, at den tidligere emir i Qatar har støttet opførslen af moskeen med 150 millioner kroner.

Yahya Hassan fastslår, at selv om han ikke er troende muslim, er det også en festdag for ham med den nye moské, men Københavns Politi bortviste ham ifølge et øjenvidne til jp.dk angiveligt fra festlighederne.

- Det er gået godt med åbningen af moskéen. Der er en enkelt person, der er bortvist, og så har Københavns Politi ikke yderligere til det.

- Det er bare sådan en almindelig sag, som vi har i hele København næsten løbende, siger den vagthavende hos Københavns Politi til jp.dk.

Politiet vil hverken be- eller afkræfte, om den bortviste person er Yahya Hassan.

Forfatteren udgav sidste år digtsamlingen "Yahya Hassan: Digte", der blev den mest solgte debutdigtsamling i danmarkshistorien.

Yahya Hassan er ikke troende muslim, og digtsamlingen fik mange muslimer til at reagere voldsomt på grund af samlingens islamkritiske tekster.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere