DIF slår fast: Brøndby skal spille to kampe uden tilskuere

DIF's Appeludvalg har stadfæstet DBU's afgørelse om, at Brøndby IF skal spille to hjemmekampe uden tilskuere.

Foto: TV2/Lorry

Fodboldklubben Brøndby skal spille de næste to hjemmekampe uden tilskuere.

Danmarks Idræts-Forbunds (DIF) appeludvalg har stadfæstet afgørelsen om, at Brøndby IF skal spille to hjemmekampe uden tilskuere.

Straffen er klubben blevet idømt som følge af tilskueruroligheder i forbindelse med en pokalkamp mod FC København i november 2012.

Ved den lejlighed vandt Brøndby over ærkerivalerne, men et hav af tilskuere stormede efterfølgende ind på banen - samtidig blev der affyret romerlys.

Brøndby appellerede først dommen fra DBU til fodboldforbundets appeludvalg, som kom frem til samme afgørelse som disciplinærudvalget.

Brøndby valgte efterfølgende at appellere afgørelsen til Danmarks Idræts-Forbunds appeludvalg med et ønske om opsættende virkning, og klubben fik lov at lukke tilskuere ind, så længe appelsagen var i gang.

Mandag meddeler DIF i en pressemeddelelse, at der er truffet afgørelse i appelsagen, og den afgørelse får virkning med det samme.

Det betyder, at Brøndbys to næste hjemmekampe skal spilles uden tilskuere. Det gælder hjemmekampene i Superligaen mod AGF 1. april og mod Sønderjyske 14. april.

Noget får Brøndby dog ud af at anke.

Den betingede del af sanktionen om en mulig tredje kamp uden tilskuere, hvis der igen i løbet af foråret opstod tilskuerballade i Brøndby, falder bort.

- DIF's Appeludvalg finder ikke, at der er grundlag for at ikende en sådan betinget sanktion, hedder det i pressemeddelelsen.

Klubben skal fortsat betale en bøde på 150.000 kroner.

Med mandagens afgørelse er sagen nu slut, meddeler DIF.

- Efter Brøndbys appel til først DBU's Appeludvalg og dernæst DIF's Appeludvalg er sagen nu slut, lyder det i pressemeddelelsen.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik