Dieselos i postcenter skal undersøges

Luften i terminalen på Københavns Postcenter skal undersøges endnu en gang. De ansatte arbejder med fare for at få kræft på grund af udstødningen fra de mange biler, der hver dag kører post til og fra centeret, skriver Fagbladet 3F.

Tidligere undersøgelser været mangelfulde, da de ikke har målt på mængden af skadelige sodpartikler i luften til stor bekymring for tillidsfolk og ansatte.

Københavns Postcenter har derfor bedt Det Økologiske Råd om at lave en rapport, der skal fastsætte mængden af sodpartikler. Målingerne bliver taget 7. marts. Resultaterne ventes klar et par uger senere.

Henrik Larsen, tillidsrepræsentant i Københavns Postcenter, er lettet over, at mængden af de skadelige sodpartikler nu bliver målt.

- Jeg er tilfreds med, at det nu bliver undersøgt til bunds. Nogle af tillidsfolkene har arbejdet i lang tid for at få sådan en måling. Vi er især bekymrede for de kollegaer, der har arbejdet her i 30 år. Hvis der er noget galt, må vi finde ud af, hvordan vi kan gøre det bedre, siger han.

Det er vigtigt at finde ud af, om de ansatte udsætter sig selv for sundhedsfare på jobbet. Det mener Michael Hermann, postcenterchef i Københavns Postcenter.

- Der opstod usikkerhed omkring de første målinger, og det kan vi ikke leve med. Vi har brug for mere sikker viden, så vi kan finde ud af, om der er grund til bekymring, siger han.

Det er ikke ufarligt at arbejde tæt på dieselmotorer i hverdagen. I Københavns Lufthavn har tre ansatte fået anerkendt deres kræftsygdom som en arbejdsskade.

De arbejdede i luft med høj koncentration af sodpartikler fra flyene. Den samme slags partikler, der nu skal testes for i Københavns Postcenter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200417-093628-a-1920x1281we.jpg

Frisør ånder lettet op: Nu kan nye virksomheder få kompensation

Bryggens bastion islands brygge højhus amager

Undersøgelse af skandalehøjhus får kritik: "Totalt håbløst"

Parkeringsvagt

Nu kommer der kommunal parkeringskontrol i Brøndby

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere