DF: Rockerklubber skal kunne lukkes ved lov

Justitsminister Karen Hækkerup må forklare, hvordan regeringen sikrer borgere mod rockerborge i villakvarterer.

Afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet om, at rockerne kan blive i deres rockerborg på Tudskærvej i Vanløse viser med al tydelighed, at lovgivningen er mangelfuld.

Det mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, der nu kalder justitsminister Karen Hækkerup (S) i samråd om sagen.

- Lovgivningen er mangelfuld. Der er allerede gået for lang tid med at få rockerne væk fra området, hvor der bor familier med børn, og nu ser det ud til, at sagen trækkes yderligere i langdrag, siger han.

Nævnet fastslog torsdag, at Københavns Kommune ikke kan smide rockergruppen Bandidos ud af et boligkvarter i Vanløse.

Ifølge nævnets afgørelse lider kommunens påbud, som forbyder personer med tilknytning til Bandidos at bruge ejendommen på Tudskærvej som klubhus, af "væsentlige retslige mangler".

Men der mangler lovgivning, så man rent faktisk kan lukke rockerborgene, der ligger midt i et villakvarter, mener Peter Skaarup.

- Rockerborgene skaber lige så meget utryghed som hashklubber gør, og familierne i området er utrygge hele tiden. Derfor skal Folketinget styrke lovgivningen, så borgene kan lukkes på samme måde, som hashklubber er blevet lukket, siger han.

Formand for grundejerforeningen på Tudskærvej, Lars Georg Jensen, er dybt skuffet og forundret over afgørelsen.

For ham er det åbenlyst, at villaen på Tudskærvej bliver brugt som rockerborg og dermed er til gene for de omkringboende naboer.

Peter Skaarup er enig i, at beboerne i Vanløse er sat skakmat for en periode, men han er ikke i tvivl om, at der kommer lovgivning på området, der kan stoppe rockerne i at lave rockerborge i beboelseskvarterer - før eller senere.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Svampeceremoni

Ulovlige svampetrip samler folk i fællesterapi

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere