DF-politiker: Folk bag moske har ikke rent mel i posen

Den 19. juni slår en ny stormoske dørene op i København, men debatten om moskeens berettigelse i storbyen er stadig til heftig debat

Stormoskeer i Danmark er symbolet på fejlslagen integration.

Sådan lyder det fra Dansk Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen, som er rystet over, at islamisterne i Dansk Islamisk Råd har haft så let spil i forhold til at åbne stormoskeen på Nørrebro i København.

"Stormoskeen er symbolet på en fejlslagen integrationspolitik, hvor man hele tiden giver efter. Helt konkret har denne stormoske forbindelser til Det Muslimske Broderskab," siger Martin Henriksen.

Han er en af dem, som ikke møder op til åbningen, da han ikke mener, at folkene bag har "helt rent mel i posen".

Det vil Yildiz Akdogan, politisk ordfører for socialdemokraterne i Københavns Borgerrepræsentation, derimod gerne.

"Selvfølgelig skal være plads til en stormoske i København. Ligesom vi har plads til smukke kirker og en smuk synagoge. En synagoge har jo for eksempel ikke forhindret vores dansk/jødiske borgere i at integrere sig. Tværtimod," siger Yildiz Akdogan.

Når moskeen åbner i juni, bliver det også uden deltagelse af statsminister Helle Thorning Schmidt (S). Heller ikke Københavns kulturborgmester, Carl Christian Ebbesen (DF) har tænkt sig at deltage.

Se hele debatten mellem Yildiz Akdogan og Martin Henriksen i Kont@kt HER

Du kan også følge Kont@kt på facebook. Giv os et like her: www.facebook.com/lorrykontakt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik