DF: Handicappede skal køre i busspor

Busbanerne i København skal ikke kun give bedre plads til busserne. I følge Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus, så skal handicappede i hele hovedstaden og taxaer på udvalgte steder i byen have lov til at bruge bussernes kørebaner.

 Busbanerne i København skal ikke kun give bedre plads til busserne. I følge Dansk Folkeparti på Københavns Rådhus, så skal handicappede i hele hovedstaden og taxaer på udvalgte steder i byen have lov til at bruge bussernes kørebaner.
      På den måde slipper de handicappede for at sidde i lange bilkøer, hvilket kan være et problem, siger Finn Rudaizky fra Dansk Folkeparti.
      - Med den trafiktæthed, der er kommet i København de senere år med lange køer, så synes jeg godt vi kan yde den service overfor de handicappede, siger han til DR København.
      Samtidig sender man et godt signal ved at lade de handicappede blinke ud i busbanen.
      Forslaget glæder formanden for Danske Handicaporganisationer, Stig Langvad:
      - Jeg synes, det lyder som et godt forslag. Det er i øvrigt også noget, vi kender fra andre lande, eksempelvis fra England, hvor man har noget af det samme, siger formanden til DR København.
      Når de handicappede sidder i bilkøer, er der nemlig flere ting, som giver problemer, siger Stig Langvad.
      - Nogle har rigtig svært ved at benytte sig af toiletter, og samtidig er der nogle, som ikke kan holde ud at sidde så længe som andre, siger han.
      Hos Movia er holdningen dog anderledes skeptisk. Områdechef for Movia i Storkøbenhavn, Torsten Rasmussen, mener ligefrem, at det vil skade busdriften, hvis almindelige biler også får lov til at bruge busbanerne.
      - Vi har i forvejen svært ved at komme frem på grund af de mange vejarbejder, der er i København. Hvis vi så også skal have biltrafik med ind i busbanerne, så bliver det svært at levere en god service til buskunderne, siger Torsten Rasmussen.
      For det vil være svært for de andre bilister at forstå, at nogle biler må bruge busbanen, mens andre må snegle sig afsted i de almindelige baner.
      - Når man kører med taxaer og andre køretøjer i busbanen, så kan der være en risiko for, at man trækker andre biler med ind, siger Torsten Rasmussen.
      Forslaget bliver behandlet på torsdag på et møde i Borgerrepræsentationen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere