DF: Ansatte skal underskrive erklæring

Dansk Folkepartis gruppe på Københavns Rådhus foreslår, at medarbejdere og foreninger i kommunen skal dokumentere, at de støtter demokrati og frihed.

Midt i diskussionen om demokrati og ytringsfrihedens grænser fremlægger Dansk Folkeparti nu et kontroversielt forslag i Københavns Borgerrepræsentation, skriver Berlingske Tidende.
Alle ansatte i Københavns Kommune samt foreninger og institutioner med støttekroner fra kommunen skal skrive under på, at de støtter demokrati og frihedsrettigheder.
- Antidemokrater vinder indpas i København, og så er der kun ét at gøre. At rejse sig og kæmpe for de demokratiske rettigheder, siger Carl Christian Ebbesen, medlem af Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti (DF) og næstformand for partiet.
Han understreger, at han kender til ansatte, der demonstrerer til fordel for Hizb ut-Tahrir, ligesom den islamiske bevægelse sidste år forsøgte at indføre ekstreme islamistiske værdier i en børnehave på Nørrebro. Forslaget bakkes op af partiets ledelse på Christiansborg.
- Det lyder som et godt forslag. Det er uhyre vigtigt for integrationen, at dem, som kommer her til Danmark, får klar besked om demokrati og ligestilling i det danske samfund, siger Peter Skaarup, næstformand i partiets folketingsgruppe. Han kan godt forestille sig, at partiet tager forslaget op landspolitisk på et senere tidspunkt.
Demokratierklæringen i form af et formelt stykke papir skal - hvis forslaget bliver vedtaget - sendes til alle nuværende ansatte i Københavns Kommune og være et bilag til fremtidige ansættelseskontrakter. Også foreninger og organisationer under kommunen skal underskrive erklæringen.
Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Anne Vang, mener ikke, at der er behov for en erklæring.
- Det er vist åbenbart, at Dansk Folkeparti er bange for at blive overhalet på værdipolitikkens højrefløj af Villy Søvndal. Jeg mener ikke, at Københavns Kommunes 50.000 ansatte kan undergrave demokratiet, siger hun.
Forslaget bliver fremlagt 3. april i Borgerrepræsentationen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere