Det trofaste publikum svigter københavnske teatre

Det går sløjt med at få langet billetter over disken rundt omkring på de københavnske teatre, skriver Dagbladet Information. I midten af august havde Betty Nansen Teatret, Folketeatret, Nørrebro Teater, Republique og Østre Gasværk Teater tilsammen solgt omkring 87.000 billetter via abonnementer og løssalg.

Sidste år på samme tid lå teatrenes samlede salg på omkring 126.000 billetter - et fald på cirka 30 procent på blot et år.
Det viser en intern optælling fra Københavns Teater, en selvejende institution under Kulturministeriet, der støtter driften af de fem teatre.
Men det markante fald i billetsalget er ikke noget, der holder Betty Nansen Teatrets direktør, Henrik Hartmann, vågen om natten.
»Så vidt jeg kan se, er vores salg i det seneste år ikke mærkbart forandret. Jeg tror nærmere, tallene peger på, at publikums købevaner er ved at ændre sig,« siger Henrik Hartmann til Information og medgiver, at Betty Nansen Teatrets abonnementforsalg er faldet i forhold til sidste år.
»Men som det ser ud nu, kan jeg ikke sige noget om, hvordan vores løssalg kommer til at gå. Skal vi nu ikke lige spise brød til og se, om ikke publikumstallet alligevel ender som forventet i løbet af sæsonen,« siger han til Information.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere