Det koster kassen at se det nye palæ

Det er for småligt, at danskerne skal betale seks millioner kroner i entre for at få lov til at se kronprinsparrets nyrenoverede palæ på Amalienborg, når danskerne selv har betalt istandsættelsen. Det mener SF, som vil have kulturministeren til at se på sagen. Det skriver metroXpress.

Danskerne har over skattebilletten betalt 200 millioner kroner for, at kron- prinsparret til sommer kan flytte ind i det nyrenoverede Frederik 8.s Palæ på Amalienborg. Alligevel skal de selv samme danskere nu betale 40 kroner i entre for at få lov til at se, hvad deres skattekroner er gået til, når palæet åbner for offentligheden på lørdag og frem til den 30. maj.
Det forarger kulturordfører Pernille Frahm (SF).
»Det er småligt og nærigt, at danskerne skal betale entre, når de selv har betalt for renoveringen. Det står nok ikke til at ændre nu, men jeg vil spørge den nye kulturminister, Per Stig Møller (K), om han synes, det er en rimelig behandling af danskerne,« siger hun til metroXpress.
Det er Slots- og Ejendomsstyrelsen, der har besluttet, at der skal betales entre, og styrelsen forventer, at 110.000 danskere vil løse billet. Dertil kommer de 25.000, der allerede har booket en grupperundvisning. Det bringer de samlede entreindtægter op på omkring seks millioner kroner.
Pengene havner dog ikke i statens slunkne kasse. De skal dække udgifterne til vagter, rundvisere, billetsælgere og rengøring, og målet er, at det går i nul, oplyser Slots- og Ejendomsstyrelsen.
»Det er ikke tænkt som en pengemaskine. Skulle der være et lille overskud, vil det gå til vedligeholdelse af andre ejendomme eller publikumsformidling,« siger slotschef Flemming Frydendal til metroXpress.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

hjemløs

Hus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere