Det koster kassen at bo på toppen

Prisen på ejerlejligheder stiger markant for hver etage, man bevæger sig opad.

En god udsigt koster mange penge. Ejerlejligheder øverst i en opgang koster i gennemsnit 66 procent mere pr. kvadratmeter end lejlighederne i stueetagen. Det viser nye tal fra boligsiden.dk.

Boligsiden har sammenlignet priserne på, hvad en ejerlejlighed koster fra stueniveau og op til 5. sal, der er øverste etage i etageejendommene i de fleste store byområder rundt om i landet.

Hvor den gennemsnitlige kvadratmeterpris i den nederste etage ligger på 19.900 kroner, skal man af med 32.500 kroner for at bo på 5. sal, og er der tale om såkaldte penthouse-lejligheder på øverste etage, er prisen omtrent det dobbelte af lejlighederne i stueetagen.

Rækker økonomien ikke til en investering i de dyre kvadratmeter på toppen, kan man ofte med fordel vende blikket mod 1. og 2. sal uden at blive flået, lyder rådet fra boligsiden.dk.

- Lejlighederne på 1. sal er faktisk kun gennemsnitligt 300 kroner dyrere end stuelejlighederne, og på 2. sal koster kvadratmeterne kun omkring 1300 kroner mere end i stuen, siger Boligsidens kommunikationschef, Birgit Daetz.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere