Det kan du lave i weekenden: Mind de døde, se jagt og oplev teknologiens nye liv

De sidste blade er ved at falde af træerne. Det er både et tegn på liv slutter og andet begynder. Netop iv og død kan du opleve denne weekend.

Husk mig! - De dødes dag festival

Det er både med litteratur oplæsning, sukkerkranium pyntning, fællesspisning og meget andet, at der bliver sat fokus på døden. Det er med rødder i den mexicanske tradition ”De dødes dag” at mange kultursteder på Nørrebro bliver rammerne for at mindes døden, og dem som er netop det. Men tvært imod det de fleste forbinder med døden, er denne festival både hyggelig og farverig. Det er nemlig pyntet op inde døre og udendørs med blomster og skillet hoveder så døden kommer nærmere.   

Hvor og hvornår: 2. nov. kl. 15.00 – 3. nov. kl. 03.00 på Nørrebro.

Se location(er) og Læs mere her 

 
 

HUBERTUSJAGT I DYREHAVEN

130 ryttere er samlet igen i år til den traditionelle jagt i Dyrehaven, Hubertusjagten. Det er ikke første gang, faktisk har denne jagt fundet sted i Dyrehaven siden år 1901. Danmarks konge blev inspireret af den endnu ældre tradition "Wein, Weib und Gesang” oversat til "Liv og glade dage. Netop liv er vigtigt for denne jagt tradition, for der bliver ikke taget dyreliv længere, som ellers er indbegrebet af andre jagt former. Ved denne jagt er der to rytter, som ridder med en rævehale, og det er dem rasten af feltet jagter.   

Hvor og hvornår: Dyrehaven ved Dyrehavevej 62, 2930 Klampenborg. Søndag den 4. november kl. 10-13

Læs mere her og her 

 
 

Teknologi Cafe

Når et liv skabes tændes et nyt – sådan lyder et gammelt ordsprog. Og det er lige præcis dét, man kan se ved teknologiens spirende liv og udvikling. Man kan skabe nye former med 3D-print og man kan komme på månen, hoppe med faldskærm eller sågar komme tilbage til dengang, dinosaurusserne herskede på jorden, med Virtual Reality briller. Dette nye ”tecliv” kan du og dine nærmeste komme og opleve, når Helsinge Bibliotek byder på til leg, læring og fællesskab omkring teknologien.

Hvor og hvornår:
Hver lørdag kl. 10-12 på Helsinge Bibliotek, Skolegade 43, 3200 Helsinge.

Læs mere her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere