Det kan du lave i weekenden: Lad dig falde hen i gammel, analog kultur og historie

Den analoge oplevelse er i høj kurs i en tid, hvor internet og sociale medier fylder stadig mere. Denne weekend kan du opleve ældgammel kampsport, eventyr og de gode gamle toge.

Veterantogskørsel på Kystbanen

Damp, kyst og historier kan du opleve, når Danmarks Jernbanemuseum igen er vært for en tur ad Kystbanen fra Københavns Hovedbanegård til Helsingør og tilbage igen nu på lørdag. Toge har, som mange ved, en gammel og spændende historie. Damplokomotivet S 736 er ingen undtagelse. Toget kørte på strækningen på kystbanen fra ca. 1928 og frem til begyndelsen af 1960’erne.

De ca. 30 år var en stor del af danmarkshistorie, og logomotivet er ingen undtagelse. Det var det første tog, der blev saboteret under 2. verdenskrig. Det er bevægende, tankevækkende og analogt, når netop dét ældgamle tog kører sin gamle strækning. Udover lokomotivets historier får du som passager også et indblik i arkitekturen på strækningen.
 

Hvor og hvornår: Turen finder sted lørdag den 10. november 2018. Turen varer tre timer med afgang fra Københavns Hovedbanegård kl. 9.54. Vi er retur i København kl. 12.56.

Læs mere her

 

Samurai kampskole
Samuraikulturen er en ældgammel, japansk kultur, som du kan lære om, når Nationalmuseet holder kampskoledage. Mediter, løs kryptiske gåder og grib det 700 år gamle sværd, som et led i at lære om den ædel kampteknik fra kejsernes Japan.

Der er ikke plads til at sidde med en skærm, når Nationalmuseets samurai underviser de mange fremmødte børn. Skærme var der nemlig ikke mange af, da samuraikrigere opstod. Det var nemlig helt tilbage i den japanske middelalder. Den ærefuld samuraiorden, som børnene kan blive optaget i, kan opleves alle lørdage i november.

 

Hvor og hvornår: Nationalmuseet, Ny Vestergade 10, København K. Lør. d. 10. november 2018, kl. 09.30 og 11. (Entré: Voksne 75 kr., børn under 18 år 50 kr., familiebillet 130 kr.)

Læs mere her

 

 
 

Hans og Grethes juleteater
På Ishøj Teater er der forestilling inspireret af det gamle Grimm eventyr Hans og Grethe. Kom i julestemning med et morsomt og musikalsk eventyr, som de fleste børn kan identificere sig med.

Hans og grethe er nemlig, som børn er flest. Livlige, fantasifulde og glade for søde sager, som de har svært ved at vente med. Udover de klassiske elementer, er der også nisser og juletræer. Så kom og se, hvordan Hans og Grethe forholder sig til den skøre heks i det søde pandekagehus? Om julemanden findes, og om de nogensinde kommer hjem igen?

 

Hvor og hvornår: Lørdag den 10.11 kl. 09:15, 11:15 og 12:45. ISHØJ TEATER BRENTEDALEN 8 2635 ISHØJ

Læs mere her 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere