Det kan du lave i weekenden: Kvinderollen, cirkuskunst og argentinsk tango

Den fremtidige kvinderolle, den fortidige cirkuskunst og den nærværende tangodans kan du få et bud på, hvis du bevæger dig ud i Lorryland denne weekend.

Teater om singleliv og moderrollen

Kan du ikke forstå, hvorfor så mange snakker om feminisme i disse år, så er der god grund til at tage i teatret denne weekend. ’Med Mig Selv I Mine Egne arme’ er en monolog skrevet af Christina Hagen, og som spilles på Teater Republiques nye scene, Revolver på Østerbro.

Stykket handler om, hvorfor man, ifølge Hagen, tænker, at det vigtigste i en kvindes liv er at blive mor, og hvordan moderrollen er et fravalg af frihed. Alt i alt er det et stykke, der handler om moderne kvinder, som der er gammeldags forventninger til.

Monologen udføres af skuespiller Ida Cæcilie Rasmussen. Nok har hun alle replikkerne i stykket, men hun får hjælp af 20 elever fra Scenekunst på Københavns akademi for Musik, Dans & Teater.

Hvor og hvornår: Stykket spiller frem til den 2. februar. Denne weekend går stykket lørdag den 12. januar 2019, kl. 16 og igen kl. 20 på Republique, Østerfælled Torv 37, København Ø

[cke_placeholder_file:{"caption":"%C2%A0","id":"225961","type":"image"}]

Cirkusleg

Leg cirkusartist for en dag og bliv klogere på cirkushistorien på Cirkusmuseet i Hvidovre. Det er ikke så let, som det ser ud, men måske kan du finde dit eget udtryk på linen, i trapezen eller ved jonglering.

Der står professionelle cirkusartister klar til at hjælpe både dig og din familie med den fascinerende kunstart. Måske har du eller din morfar et særligt talent?

Udover at du og din familie selv kan prøve kræfter med cirkusleg, så kan du også finde ud af, hvordan cirkuskunsten har ændret sig gennem tiden, og hvilke svære tricks der har været på programmet i forskellige cirkustelte.

Hvor og hvornår: Hele herligheden foregår på Cirkusmuseet i Hvidovre, Alarmpladsen 3, Hvidovre, søndag den 13. januar fra kl. 11-12.30.

Læs mere her
 

[cke_placeholder_file:{"caption":"%C2%A0","id":"226275","type":"image"}]

Tangoaften med dans og musik

Pentango - den argentinsk tango form – bliver dyrket søndag aften i forbindelse med Kulturhavn Gilleleje. Det er en aften med sensualitet, nærvær, live tangomusik og masser af dans. Er du ikke en haj til tango, så frygt ej.

Der er nemlig tangoundervisning ved Lone Gothenborg og Hans-Jørgen Malling. Kl. 21 spiller PENTANGO op til dans, først med musikken til tangodansen milonga, så til dansen tango nuevo og derefter igen milonga.

Så nybegyndere får muligheden for at blive kendt med de forskellige tangodanse, mens øvede tangodansere kan finpudse teknikken.   

Hvor og hvornår: Lør. d. 12. januar 2019, kl. 20- 23 på Kulturhavn Gilleleje, Peter Fjelstrups Vej 12, Gilleleje.

Læs mere her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Snit skovens grene til legetøj

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

cykelturisme fjordlandet

Uudnyttet potentiale: Tre kommuner satser stort på cykelturisme

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere