Det kan du lave i weekenden: Hjertestarterdag, krusedullejazz og udgravning af et skelet

Kom til hjertestarterdag, oplev jazz i børnehøjde, eller udgrav en kopi af et skelet, når Lorryland inviterer til spændende oplevelser i weekenden.

Weekenden nærmer sig med hastige skridt, og i den forbindelse er der selvfølgelig en masse interessante og sjove oplevelser for hele familien.

Her er fem bud på, hvad I kan lave i Lorryland den kommende weekend.
 

Hjertestarterdag for alle på Hundested Havn 

Onsdag den 16. oktober er der international hjertestarterdag rundt omkring i hele verden. Men allerede søndag den 13. oktober kan du og hele din familie komme til hjertestarterdag på Hundested Havn i Halsnæs.

Her bliver genoplivning, hjertemassage og brug af en hjertestarter bragt ned i børnehøjde. Alle kan få undervisning i, hvordan man blandt andet yder genoplivning, bruger en hjertestarter og så kan du få et kig ind i en rigtig ambulance. 

 

Hvor og hvornår:

Hundested Havn, Halsnæs. Søndag den 13. oktober. Arrangementet er gratis.

Læs mere om hjertestarterdagen her.

 

Krusedullejazz på Jazzhus Montmarte – Jazz for de mindste

Foto: Jazzhus Montmartre
Foto: Jazzhus Montmartre

Nu kan børn få lov at opleve en rigtig jazzkoncert, når Jazzhus Montmarte lukker de yngste ind i jazzens univers, med konceptet Krusedullejazz.

Børn får mulighed for at stifte bekendtskab med jazzens spændende instrumenter og sjove historier, når bandet Ulla Abdullas Cocobongoband holder koncert sprængfyldt med sjove og skøre karakterer som Sille Krokodille og Solsorten Skralde.

Showet er tiltænkt børn i alderen 3-6 år, men hele familien er selvfølgelig velkommen.  

Hvor og hvornår:

Jazzhus Montmartre, Store Regnegade 19A, København K. Søndag den 13. oktober. Billetter koster 90 kroner.

Læs mere om krusedullejazz her.

 

Skeletudgravning på Rudersdal Museer – Går du med en indre arkæolog i maven?

Foto: Ole Tage Hartmann
Foto: Ole Tage Hartmann

Nu kan du og dine børn gå i dybden med arkæologiens forunderlige verden! På Rudersdal Museer giver de jer mulighed for at udgrave en kopi af et menneskeskelet, hvor du bliver udstyret med skovl og pensel. Undervejs bliver I oplyst om, hvordan rigtige arkæologiske udgravninger finder sted, samt hvilken viden man kan få ud af at udgrave en grav. 

Udover at prøve kræfter med udgravninger kan du og din familie også gå på opdagelse i Rudersdal Museers udstilling om Vedbækfundene, som omfatter en udstilling af 7.000 år gamle skeletter.  

Hvor og hvornår:

Rudersdal Museer, Gl. Holtegaard, Attemosevej 170, Holte. Lørdag den 12. og søndag den 13. Begge dage fra klokken 12-17. Entré koster 40 kroner for voksne. Børn under 18 kommer dog ind gratis.

Læs mere om Vedbækfundende her.

Hedelands Veteranbane - Nyd efterårsvejret ombord på et veterantog

Foto: Leif Ulrich Johannsen
Foto: Leif Ulrich Johannsen

Hedelands Veteranbane inviterer på en hyggelig veterantogtur, når de gamle veterantog kører en tur rundt i Hedelands naturområde. Der er otte stop på togturen, hvis du og din familie ønsker at spise en frokost i det fri eller udforske områderne omkring Hedeland. Du kan selvfølgelig også bare blive siddende ombord på veterantoget og nyde omgivelserne på den fem kilometer lange togtur.

Hvor og hvornår:

Hedelands Veteranbane, Brandhøjgårdsvej 2, Hedehusene. Søndag den 13. oktober. Der kører tre afgange fra Hedehusgården: kl. 10.45, 12.15 og 13.45. For voksne koster en tur 70 kroner tur/retur. For børn er prisen på 35 kroner. 

Læs mere om veteranbanen her.

 

NørdCON 2019: Tabletop – Slip din indre nørd løs

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Går du med en indre nørd, der har brug for at blive luftet? NørdCON giver dig muligheden for at gå i dybden med alt inden for brætspil, figurspil og rollespil. Der bliver også arrangeret en Tabletop turnering i spil såsom Warhammer 40.000 og Age of Sigmar.

Bliver det en tand for intenst, så kan du også begive dig ud i hobbyloungen, hvor en række kunstnere holder udstilling. Du har også mulighed for at investere i noget nyt nørdlir, når markedspladsen åbner for en række stadeholdere, der alle sælger brætspil, videospil og lignende.

Hvor og hvornår:

DGI Byen, Tietgensgade 65, København V. Lørdag den 12. oktober. Entre koster 60 kroner. For børn under 15 koster det 30 kroner.

Læs mere om NørdCON her.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Copenhell 2018

playPopulær festival kommer med dyster udmelding

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere