Det kan du lave i weekenden: Bæredygtigt julepynt og sømandens juleskib

Julen indbyder til, at man skal være sammen med mennesker, man holder af. Denne weekend kan du gøre det ved at lege sømand eller lave julepynt af genbrugsmaterialer.

Gratis gløgg og bæredygtig jul

Butikken The Station inviterer til en omgang gratis gløgg. Gløggen kan nydes, mens man går rund og kikker på bæredygtigt julepynt, som er håndlavet af birkebark, pileflet, genbrugspapir eller andre bæredygtige matrialer. For der er nordisk bæredygtig jul på tapetet i den gamle stationsbygning. Julepynten er lavet af forskellige lokale designere og kunstnere. Der er både mulighed for, at du kan købe noget af det flotte julepynt, men du kan også nøjes med at få inspiration til, hvordan du selv kan lave dit eget julepynt.

Hvor og hvornår:
The Station på Hal Kochs vej 14A. 3050 Humlebæk på lørdag fra 13-18.

Læs mere her

Lav dit eget skib på M/S Museet for Søfart i Helsingør
Lav dit eget skib på M/S Museet for Søfart i Helsingør

Sømandens juleværksted

Drømmeskibet står ved M/S Museet for Søfart i Helsingør og danner rammen for et maritimt legeunivers, hvor børn og barnlige sjæle kan komme med på sømandens værksted. Her kan man bygge juleskibe, knytte nøgleringe, lave maritime smykker og seje ting med reb og tov. Og man er ikke alene om opgaven, for Drømmeskibets matroser er klar til at hjælpe. Tingene, man laver, kan man tage med hjem og måske give væk som julegaver. Udover juleværkstedet kan man også snuppe nogle klassiske julegodter i museets café.    

Hvor og hvornår:
M/S Museet for Søfart, Ny Kronborgvej 1, 3000 Helsingør. Gratis adgang til havnens skibe d. 7.-9. dec. kl. 11-16

Læs mere her

22 kunsthåndværkere slår på lørdag deres boder op i Absalons Julebazar og sælger alt fra hjemmestrikkede sokker til håndlavet julepynt.
22 kunsthåndværkere slår på lørdag deres boder op i Absalons Julebazar og sælger alt fra hjemmestrikkede sokker til håndlavet julepynt.

Julebazar i kulturhuset Absalon

Den gamle kirke og nu kultursted Absalon på Vesterbro holder julebazar. Kom og start bazaren med morgenmad og shop så løs af hjemmestrikkede sokker, håndlavet julepynt og andre, højst sandsynligt, hjemmelavede ting. Der er 22 boder, som alle har noget, du kan købe. Men glem ikke hyggen. Der er mulighed for at tage en pause i kulturhusets café, hvor der serveres gløgg og andre julegodter.  

Hvor og hvornår: Lørdag 8.12 fra kl. 10 til 15 på i Absalon kulturhus på Sønder Blvd. 73, 1720 København

Læs mere her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere