Det kæmper jeg for: Mindre trafiktrængsel, tak

DEBAT: Vi har brug for investeringer i infrastrukturen – lige fra motorveje helt til Hillerød til hovedstadsområdet. Det mener Hans Andersen fra Venstre, der kæmper for især tre trafikprojekter.

Af Hans Andersen, medlem af Folketinget for Venstre, valgt ind i Nordsjællands Storkreds.

Overalt i hovedstadsområdet spilder vi dagligt tid i trafikken. Tid, som vi kunne bruge bedre hjemme hos familien. Og tid, som koster samfundet dyrt.

Allerede i 2010 var det samfundsøkonomiske tab som følge af trængsel i hovedstadsområdet på 8,5 mia. kr. – og tabet er stigende i takt med, at den sneglende trafik tager til.

Derfor kæmper jeg for, at vi alle kan komme hurtigere og mere sikkert frem i trafikken i hovedstadsområdet. Når vi skal på job gennem morgenmylderet. Og når vi skal hjem til dem, der venter.

Kampklar til ny trafikaftale

I sommer stod vi med alle muligheder i hånden. Da Venstre havde regeringsmagten, indgik vi en trafikaftale, som ville sende en pæn pose trafikmilliarder til hovedstadsområdet. Motorveje helt til Frederikssund og Hillerød, en ny havnetunnel under Københavns Havn, øget kapacitet på Motorring 3 og udvidelse af metroen – for at nævne nogle at projekterne i planen.  

Det kæmper jeg for

TV 2 Lorry har spurgt samtlige politikere, der er valgt ind i Hovedstadsområdet, hvad de vil kæmpe for i deres område de næste fire år. Bliv klogere på dine politikere her.

Desværre faldt aftalen med det blå flertal ved folketingsvalget. Og desværre har S-regeringen efterfølgende kørt planen i grøften og meldt ud, at forhandlingerne om en kommende trafikplan starter fra en blank side.

Det er trist, for det skaber tvivl om de projekter, som vi langt om længe fik tacklet i mål med den blå trafikaftale.

Trafikprojekter skal tilfalde hovedstadsområdet

Nu starter en ny tovtrækning om trafikkronerne. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg særligt kæmper for tre projekter: De to motorveje helt til Frederikssund og Hillerød samt forbedringer af Kystbanen. Det er også de projekter, vi kæmper fælles for i Trafiknetværk Nordsjælland - som jeg startede op for at lægge det størst mulige fællespres på Christiansborg, og som består af folketingsmedlemmer- og kandidater samt borgmestre på tværs af kommuner og partier i Nordsjælland. Men det står klart, at hele hovedstadsområdet har brug for investering i infrastrukturen, ganske som Venstre lagde op til.

På den blå side af blokken har vi vist, hvor vi vil lægge pengene. Regeringen har derimod umuligt råd til at gennemføre den alenlange liste over ’mulige projekter’, som Socialdemokratiet turnerede rundt med under valgkampen.

Vi ved, at regeringen stædigt holder fast i Togfonden - og en togbro over Vejle Fjord til 5 mia. kr., som ingen vil have. Det bliver så desværre på bekostning af vejprojekter - det kræver ikke den store kugleramme at regne ud. 

Derfor kæmper jeg for, at det ikke er os i hovedstadsområdet, der trækker det korte strå, når regeringen begynder at pille projekter ud af ønskelisten.

Det kæmper jeg forTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik