Det kæmper jeg for: Fokus på dem med de hårdeste jobs

Vi skal tage os bedre af dem, som har haft et slidsomt arbejde. Det mener Rasmus Stoklund fra Socialdemokratiet, der også vil kæmpe for bedre trafik i hans valgkreds.

Af Rasmus Stoklund, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet, valgt i Nordsjællands Storkreds.

Når man forringer mulighederne for tilbagetrækning så markant, som det er sket de senere år – især fordi Efterlønnen i praksis er under afvikling – så er det helt afgørende, at man ikke skærer alle over en kam. Sosu’er, tømrere, gartnere og mange andre har igennem arbejdslivet haft slidsomt, fysisk arbejde. Dem skal der være en værdig landingsbane til. Alt andet vil være uretfærdigt.

I den tilbagevendende diskussion om, hvor høj pensionsalderen skal være, gør det mig altid harm, at dem der vil hæve pensionsalderen over en bred kam, selv har deres på det tørre. De har typisk lange uddannelser og er startet sent med selv at bidrage på arbejdsmarkedet, og de har aldrig i længere perioder prøvet at have arbejde, der slider på kroppen.

Her skal vi som befolkning være mere solidariske med hinanden, og jeg er meget optaget af, at vi lykkes med at finde en model, som tilgodeser dem, der har haft de hårdeste arbejdsliv i løbet af regeringsperioden.

Det kæmper jeg for

TV 2 Lorry har spurgt samtlige politikere, der er valgt ind i Hovedstadsområdet, hvad de vil kæmpe for i deres område de næste fire år. Bliv klogere på dine politikere her.

Mere asfalt og stabil togdrift

Hvis vi skal sikre fortsat udvikling og nye arbejdspladser i Nordsjælland, så skal vi investere i infrastrukturen. Hver dag stjæler bilkøer og aflyste togafgange alt for meget tid, som kunne være brugt med familien eller på arbejdspladsen.

Derfor arbejder jeg for bedre infrastruktur. De vigtigste projekter er at få Frederikssundsmotorvejen gjort færdig, at få forlænget Hillerødmotorvejen samt at få sikret stabil drift på S-togslinjerne og Kystbanen.

Endelig mener jeg fortsat, at debatten om brugerbetalingen på Kronprinsesse Marys Bro er relevant, for det er uretfærdigt, at vi i Nordsjælland har landets eneste kommune, som er skåret over på midten af brugerbetaling.

Det kæmper jeg forTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik