Det kæmper jeg for: Borgerne må ikke blive snydt for motorveje i Nordsjælland

DEBAT: Frederikssundsmotorvejen skal gå til Frederikssund og Hillerødmotorvejen skal gå til Hillerød. Det mener Venstres Sophie Løhde, der vil kæmpe for mere ambitiøse investeringer i trafikken.

Af Sophie Løhde, medlem af Folketinget for Venstre, valgt ind i Nordsjællands Storkreds

Den socialdemokratiske transportminister havde knap nok sat sig i ministerstolen, før han rev den infrastrukturplan, vi havde indgået i foråret, i stykker. ”Mit udgangspunkt er et blankt stykke kanvas – et blankt stykke papir”, lød det fra transportministeren.

Før folketingsvalget lovede Socialdemokratiet ellers at investere i adskillige vejprojekter. Heriblandt en række i Nordsjælland. Nu er projekterne sat på pause eller droppet, og det er uvist, om de overhovedet vil blive prioriteret af S-regeringen, som har valgt at skrotte deres egne valgløfter.

Vi skal have en opgradering af motorvejene i Nordsjælland

Imens holder pendlerne i kø. Dyrebare timer spildes på at sidde bag rattet. Timer, der kunne bruges bedre – på arbejdspladsen eller med familien efter en lang arbejdsdag.

Da vi havde regeringsansvaret, lykkedes det os ellers at lande en aftale med blandt andre Dansk Folkeparti om ambitiøse investeringer i vores infrastruktur. Med vores plan tog vi hånd om de vigtige vejprojekter, der skal prioriteres i Nordsjælland: Vi skal have opgraderet motortrafikvejen mellem Allerød og Hillerød til en motorvej. Og vi skal gennemføre Frederikssundmotorvejens 3. etape.

Det kæmper jeg for

Eller sagt med andre ord: Motorvejene i Nordsjælland skal gå derhen, som navnet på vejene antyder. Det burde simpelthen være en selvfølge, at Frederikssundsmotorvejen går til Frederikssund, og Hillerødmotorvejen går til Hillerød. Det har den nye S-regering desværre bremset på ubestemt tid på trods af at finansieringen var på plads, og S før valget lovede borgerne de selvsamme motorveje.

Pengene skal prioriteres anderledes

Når den socialdemokratiske regering vælger at rive vores infrastrukturaftale i stykker, skaber de ikke bare massiv usikkerhed om både Hillerødmotorvejen og Frederikssundsmotorvejen. De spilder nordsjællændernes tid. De ignorerer at trængsel koster både vækst, arbejdspladser og familietid.

Venstre og jeg vil kæmpe for, at vi får trukket regeringen på rette kurs i en ny trafikaftale, og dermed igen får afsat pengene til at færdiggøre Frederikssundsmotorvejen og forlænge motorvejen helt til Hillerød. Det bliver desværre ikke let, da S-regeringen og de øvrige røde partier desværre hellere vil bruge pengene på blandt andet en dyr jernbanebro over Vejle Fjord og andre dyre projekter med beskedne gevinster.

Kom nu S! Lad os i stedet sikre penge til motorveje i Nordsjælland.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Eurojackpot

Lottovinder fik besked om gigantgevinst i bilen

penge.jpg

Heldig kartoffel får fyldt tegnebogen: Vandt 310.785.127 kroner

Line Baun Danielsen

Nul erstatning i Se & Hør-sag: - Jeg har skyldt mig selv og mine børn at gå hele vejen

TV 2

Sygeplejerske om omstridt formulering: Jeg føler mig stødt som sygeplejerske, muslim, og kollega

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere