Det halve af Sct. Hans skal sælges fra

Et politisk forlig i Region Hovedstaden lægger op til, at hele Vesthospitalet på Psykiatrisk Center Sct. Hans skal sælges fra. Pengene fra salget vil man ifølge regionsrådsformand Vibeke Storm Rasmussen (S) bruge til at højne standarden i det tilbageværende Østhospital. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Samtidig vil der blive etableret en helt ny retspsykiatri på Østhospitalet. I sidste ende handler det ifølge Vibeke Storm Rasmussen om, at man vil have et Sct. Hans, man kan være bekendt - og ved at sælge jord og bygninger samt flytte behandlinger får man råd til det, når nu regeringen ikke vil give penge.

Der skal bruges 550 millioner på ny retspsykiatri - pengene fra salget af Vesthospitalet skal bruges til at højne standarden på eksisterende bygninger med mere.

Venstres Bent Larsen ser beslutningen som en fremtidssikring af Sct. Hans på et højt, kvalitativt niveau. Og han peger på, at det jo rent faktisk var inde i overvejelserne, om man helt skulle lukke Sct. Hans. Men det blev ifølge ham for dyrt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere