”Det er helt utilgiveligt” - nu tager bekymret brancheforening bladet fra munden

Brancheforeningen Danske Vognmænd er bekymret over narkopåvirkede lastbilchauffører. Nu indleder de en dialog med vognmændene.

Snøvlende, usikre og rastløse lastbilchauffører er påvirkede af hårde stoffer, når de sætter sig bag rattet.

På bare tre dage fangede politiet nemlig hele fire narkochauffører, og det er overraskende for brancheorganisationen Danske Vognmænd.

quote Det er foruroligende. Jeg håber virkelig ikke, det er en trend, der er ude i branchen

Thomas Tarpgaard, Midt og Vestsjællands Politi

- Det er en bekymrende udvikling og ganske uacceptabelt, siger Frank Davidsen, underdirektør i Danske Vognmænd til TV 2 Lorry.

Han pointerer, at det er et fåtal af chauffører, der er påvirkede. Alligevel vil han nu indlede en dialog med vognmændene for at komme problemet til livs.

- Der er en nultolerance i langt de fleste virksomheder, og det er ganske utilgiveligt at køre rundt med narko i blodet i en stor lastbil. Det skal man lade være med. Man mister jo også sit arbejde og sit kørekort, siger Frank Davidsen.

Politiet sætter ind med yderligere kontrol

Også hos politiet er man både rystet og overrasket over, lastbilchauffører er påvirkede af hårde stoffer, mens de kører. 

Derfor vil politiet nu sætte ind med yderligere kontrol af lastbilchauffører.

- Det er foruroligende. Jeg håber virkelig ikke, det er en trend, der er ude i branchen, men det finder vi ud af hen over efteråret, når vi kontrollerer endnu flere for det, siger Thomas Tarpgaard, som er vicepolitiinspektør hos Midt og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.