Det bugner med pakker: Hovedstadsområdet slår resten af Europa i online-shopping

Nye tal viser, at der shoppes langt mere på nettet i Region Hovedstaden end i resten af EU. Dansk Erhverv kalder det en stor styrke for økonomien.

Indbyggerne i Region Hovedstaden er en slags europamestre i online shopping. Det viser nye tal fra Eurostat, der er EU's statistikorganisation.

- Det er ikke overraskende. Kender du måske nogen, der ikke shopper på nettet? Min kone, mine børn og mine børnebørn gør det. Alle shopper på nettet, lyder det fra Niels Ralund, der er e-handelsdirektør i Dansk Erhverv. 

Tallene fra Eurostat viser, at 91 procent af alle mellem 16 og 74 år i Region Hovedstaden købte eller bestilte varer eller tjenester på internettet sidste år. 

Det ligger langt over gennemsnittet i EU på 65 procent. 

I bunden af listen er der fire regioner i Bulgarien, hvor andelen ligger på omkring 25 procent.

Mindsket økonomisk tilbageslag

Dansk Erhverv betegner det som en stor styrke for den nationale økonomi, at danskerne - og altså i særdeleshed dem i hovedstaden - er så flittige til at shoppe online. 

Det har ifølge organisationen sikret en mere stabil udvikling i det samlede privatforbrug og dermed mindsket det økonomiske tilbageslag under coronakrisen.

I 2020 var salget i de fysiske butikker i en periode således præget af store fald, men onlineforbruget steg med 40 procent sammenlignet med året før.

- Mange forretninger har hentet den tabte omsætning fra de fysiske butikker hjem på nettet under nedlukningen. Det er jo glædeligt, siger Niels Ralund. 

Online shopping er demokratisk

Det er ikke kun indbyggerne i Region Hovedstaden, der er vilde med at shoppe online herhjemme. På en delt andenplads finder man således Region Midtjylland, hvor 90 procent af alle mellem 16 og 74 år har købt eller bestilt varer eller tjenester på internettet sidste år. 

Og hvad er så årsagen til, at webhandlen blomstrer på den måde i Danmark?

- De danske virksomheder ligger helt i top, når det kommer til digitalisering. De har forstået, at det er fremtiden. Det betyder også meget, at forbrugerne herhjemme er trygge ved at handle på nettet, lyder svaret fra Niels Ralund. 

Nogle vil måske mene, at man ikke bør være stolt af at være europamestre i online shopping, der blandt andet er blevet beskyldt for at føre til, at fysiske forretninger må dreje nøglen om. Sådan ser Niels Ralund dog ikke på det:

- Jeg synes i højere grad, der er tale om, at det er meget demokratisk. Uanset hvor du bor, og selvom du er handicappet eller syg, så kan du købe de ting, du har brug for og få adgang til gode tilbud. 

_

_


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik