Det bliver Amagermanden dømt for

Marcel Lychau Hansen er kendt skyldig i to drab og seks tilfælde af sexovergreb. Torsdag bliver han dømt.

Klokken 10 i formiddag afsiger Københavns Byret dom over Marcel Lychau Hansen, der risikerer fængsel på livstid. Mandag blev han fundet skyldig i følgende forbrydelser:
      * 16. februar 1987 blev den 73-årige Edith Louise Andrup stranguleret i sit hjem i Valby i København. Byretten finder det bevist, at Marcel Lychau Hansen begik drabet og stjal smykker fra kvinden, før han forsøgte at slette sporene ved at sætte ild på lejligheden. Derfor dømmes han ikke kun for drab og røveri, men også for forsøg på brandstiftelse, der kunne bringe andres liv i fare.
      * I august 1990 blev den 40-årige skolelærer Lene Buchardt Rasmussen kværket i Fasanskoven på Amager. Et flertal af dommere og nævninge finder Marcel Lychau Hansen skyldig i drab og for groft voldtægtslignende sexovergreb. Kun en nævning ville dømme ham for fuldbyrdet voldtægt.
      * 19. oktober 1995 trængte en mand ind i en villa på Ingolfs Allé på Amager, hvor han voldtog to piger på 14 år, en 15-årig pige og en 23-årig kvinde. Efter at have truet sig til smykker for cirka 75.000 kroner og et dankort efterlod han de fire bagbundet i kælderen. Marcel Lychau Hansen dømmes for røveri, grov voldtægt og voldtægtslignende sexovergreb, herunder mod børn under 15 år.
      * 3. maj 2005 blev en 24-årig kvinde overfaldet og krænket i sit værelse på Amagerkollegiet. Marcel Lychau Hansen dømmes for forsøg på grov voldtægt og for groft voldtægtslignende sexovergreb.
      * 25. september 2010 blev en 17-årig pige overfaldet i en kolonihaveforening på Kongelundsvej på Amager. Hun blev slået og truet med kniv, hvorefter gerningsmanden gennem mere end halvanden time voldtog hende to gange og tvang hende til andre former for sex. Marcel Lychau Hansen dømmes for voldtægt, anden kønslig omgængelse og røveri.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

politi demo

playPolitiet massivt til stedet efter uro i København - en anholdt for stenkast

20210429-201324-7-1920x1440we

Politiet efterlyser tabt medicin - kan være dødeligt ved indtagelse

Knivstik Roskilde

Mænd på knallert stikker offer med kniv i Roskilde

politi 112 politibil

21-årig varetægtsfængslet for vanvidskørsel - væltede bil efter påkørsel

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere