Derfor vælger flere og flere at flytte i bofællesskab

Der ligger en meget lang række forskellige motiver bag den stigende lyst til at flytte i bofællesskab, lyder det fra Anna Falkenstjerne Beck, som de senere år har forsket i bofællesskaber.

Det handler om en bæredygtig tilgang til livet - også på det sociale plan. For både unge og ældre kan ensomhed spille ind, mens nøgleordet for andre er lysten til at dele. Både ting og fællesskaber.

Sådan lyder det fra Anna Falkenstjerne Beck, som er ved at lægge sidste hånd på sin erhvervs-PhD om motivationer for at etablere, organisere og flytte i bofællesskab, som hun laver for Kuben Management og Statens Byggeforskningsinstitut/Aalborg Universitet.

De senere år er utallige bofællesskaber skudt op overalt i Lorryland, og endnu flere er på vej. Bofællesskaber, hvor ti, tyve, fyrre eller endnu flere familier går sammen i boligprojekter, som indebærer muligheden for fællesspisning og fælleshuse med aktiviteter, samtidig med at hver enkelt familie også har sit eget domæne med køkken og bad.

Det er kun enkelte kommuner i Lorryland, som har overblik over eksisterende bofællesskaber og bofællesskaber på vej, men i samarbejde med bofællesskab.dk har vi lavet nedenstående liste over nye og kommende bofællesskaber

Nye og kommende bofællesskaber i Lorryland

- Danmarks Statistik har jo faktisk konkretiseret, at der er 37 forskellige måder at være familie på. Og det betyder jo også, at man bor på forskellige måder. Man kan jo godt være single og have tre børn og så kan det jo godt være sådan, at man har lyst til at bo i bofællesskab. Så har man nogle andre voksne at være sammen med - og nogle legekammerater til børnene, for eksempel. 

Anna Falkenstjerne Beck peger samtidig på en lang række andre motiver.

quote Det er måske i virkeligheden det behov, vi ikke helt får dækket i hverdagen med travle jobs, hvor man kommer hjem til familien, og selv skal stå for det hele.

Anna Falkenstjerne Beck, erhvervs-PhD, Kuben Management og Statens Byggeforskningsinstitut/Aalborg Universitet

- Der er også den voksende lyst til at leve bæredygtigt. Og så er der også den her tendens med, at man ser nogle nye muligheder med fællesskabet - i at dele med hinanden. Man kan have nogle flere ting, når man deler. Man kan have en stor fælles naturlegeplads til sine børn, som man etablerer sammen. Alt det der med, at man gør noget sammen. Dyrke grøntsager sammen. Selv bygge sit hus. Selv helt bestemme, hvordan det skal se ud. Det er en balance mellem det individuelle, at have noget privatliv og samtidig have det fælles, siger Anna Falkenstjerne Beck.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

20190829-200828-L-1920x1277we

DHL Stafetten vender tilbage og kan fejre 40-års jubilæum i København

UDS Zero Waste

Døgg smider sjældent noget i skraldespanden - sådan gør hun

Gribskov Går Sammen 2_PM

Jorden rundt på 80 dage - i Gribskov!

20200624-170334-L-1920x1280we

Nu er det forbudt igen: Her risikerer hundeejere at få bøder

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere