Derfor lægger styrelse sorte plastikposer ud i naturen

Naturstyrelsen i Nordsjælland blæser til angreb på kæmpepileurten og Japansk pileurt ved at lægge sorte plastiksække over ramte områder i naturen.

Spotter du store lagner af sort plastik langs vejkanten eller i skovbunden, så er der ikke nødvendigvis tale om skrald eller uønsket plastik i naturen.

Tværtimod er det sorte plastik med stor sandsynlighed en indsats, der skal redde naturens flora og fauna fra uønskede arter af urt.

Naturstyrelsen i Nordsjælland er nemlig i gang med at bekæmpe japansk pilepurt og kæmpepileurt, der har bredt sig i naturen.

Japansk pileurt

I fællesskab med en frivillig gruppe, der vier deres fritid til at bekæmpe pileurten – og ja, gruppen hedder selvfølgelig Pileurtebanden – er Naturstyrelsen således i færd med at tildække områder, hvor den invasive urteart har slået rod.

Pileurternes rodnet består af jordstængler, der når ned i 2 meters dybde og kan sprede sig 7 meter ud, og derfor er det nødvendigt at tildække store områder med sort plastik, for at holde urten fra at sprede sig.

Japansk pileurt tilhører de store pileurter. Den store pileurt er en stor, livskraftig staude og derfor populær som prydplante.
Japansk pileurt tilhører de store pileurter. Den store pileurt er en stor, livskraftig staude og derfor populær som prydplante.
Foto: Frank Vincentz / Creative Commons

Oven på plastiktildækningen spredes flis, dels af æstetiske hensyn, men også for at holde sollyset væk fra pileurten og derved yderligere bremse dets fremfærd.

Naturstyrelsen oplyser således, at man skal holde sig fra at røre ved plastiktildækningen. Skulle man derimod observere steder i Nordsjælland, hvor pileurten har spredt sig, så kan man kontakte styrelsen på e-mailadressen mibor@nst.dk.

Hvorfor er Japansk pileurt uønsket?

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

Hugorm

Varme vinteruger sætter gang i naturens forår

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere