Der mangler på sygeplejersker i Region Sjælland

Der er stor mangel på sygeplejersker i Region Sjælland, og det gælder på alle sygehusene og i psykiatrien.

Således er der i øjeblikket 33 ledige stillinger på Roskilde og Køge Sygehuse, mens der på Holbæk Sygehus alene mangler 28 og på Ringsted, Slagelse og Næstved Sygehuse 79.

Det viser tal, som DAGBLADET Roskilde har indhentet fra Region Sjælland.

- Vi oplever, at der er et stigende antal ledige sygeplejerske-stillinger, fortæller Marianne Evers, der er HR-direktør i Region Sjælland til DAGBLADET.

Problemet er, at når sygeplejerskerne siger op, er stillingerne for tiden svære at besætte igen, og ifølge Marianne Evers har regionen ingen samlede data på, hvad opsigelserne skyldes.

Og det er ikke kun én type sygeplejersker, der er mangel på.

- Som jeg er oplyst, er det spredt ud over hele gruppen. Vi mangler både sygeplejersker på sengeafdelinger, på medicinske afdelinger og specialuddannede sygeplejersker til vores intensivafdelinger og i psykiatrien. Der er ikke ét sted eller én årsag til, at vi mangler, siger Marianne Evers.

Ifølge en opgørelse fra Sundhedsstyrelsen over beskæftigelsen på offentlige sygehuse er der de seneste år blevet ansat flere sygeplejersker på sygehusene i hele landet, men stigningen har det seneste år ikke været så stor i Region Sjælland, som i de øvrige Regioner.

- Det kan måske sige noget om, at vores naboer, tager nogle af vores sygeplejersker, uden at der bliver flere samlet set, siger HR-direktøren til DAGBLADET.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere