Der er travlt på byggepladserne

JM Danmark sætter nu gang i to store boligprojekter i Humlebæk med knap 100 boliger, der har ligget i dvale under finanskrisen. Selskabet tror igen på projektsalg og er ved at støbe fundamenter til de første etaper, selv om JM Danmark kun forventer at få solgt halvdelen før byggestart.

Arkiv foto Foto: TV2/ Lorry

 En succes med et byggeri på Islands Brygge i København har skabt en tro på, at markedet er ved at vende.

- Omkring sommerferien begyndte vi at bygge på Islands Brygge, og vi har solgt 35 ud af 62 boliger - over al forventning. I Humlebæk kan vi mærke den store interesse på antallet af henvendelser. Vi fået 600 det seneste halve år, siger Niels Peter Munk, udviklingsdirektør i JM Danmark til Frederiksborg Amts Avis.

Også i Hørsholm har der været travlt på byggepladserne. Kommunen har det seneste år er behandlet lige så mange byggesager, som før finanskrisen.

- Det svarer til niveauet ved byggeboomet for tre-fire år siden, siger chef for kommunens afdeling for plan og byg, Flemming Nielsen.
Dansk Byggeri ser dog ikke tegn på et nyt opsving for byggebranchen.

- Vi oplever i øjeblikket, at der foregår en ekstraordinært stor aktivitet med at støbe fundamenter og få sat byggeri i gang. Men det er udelukkende betinget af den moms, der kommer på ejendomme og grunde 1. januar 2011, siger Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i brancheorganisationen.

Hvis man når at komme i gang med at bygge før årsskiftet, så slipper man for momsen, selv om man først sælger den færdigbyggede ejendom efter nytår, forklarer han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik