Deprimeret mand med riffel talt til ro

En talrig politistyrke tog fredag aften til Lyndby ved 20-tiden, da politiet fik en melding om, at en mand med en militærriffel truede med at tage sit liv.

Det blev en lang kold aften for de mange politifolk - men det lykkedes at tale den stærkt deprimerede mand til ro, så han kunne sikres og bringes til et psykiatrisk hospital, hvor han blev indlagt. Manden havde truet med at begå selvmord. Det skriver DAGBLADET Roskilde. Efter fire timer og 40 minutter med forhandlinger, der blev ført af en person fra politiet med uddannelse som forhandler i sådanne situationer, fik den højspændte sag en god udgang i den forstand, at der ikke skete skade på nogen.
- Det her var et eksempel på godt politihåndværk og et godt bevis på, at man ikke bare myldrer ind i sådan en situation. Jeg er enig i, at der gik frygtelig lang tid, før det lykkedes at finde en løsning, men man bruger den tid, der skal til. Det er de spilleregler, vi følger. Man lader tiden arbejde for sig i stedet for at tage drastiske metoder i brug som for eksempel at gasse ham ud. Vi kunne have risikeret, at han gjorde skade på sig selv, siger kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen.
I løbet af den fire timer og 40 minutter lange politiaktion blev veje i Lyndby spærret af og huset »indrammet« af politifolk, så de havde styr på, hvor den deprimerede mand var.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere