Denne sommer sejler TV 2 Lorry fra havn til havn med skonnert fra 1914 - og du kan komme med

TV 2 Lorry besøger 18 havne og ankerpladser, når vi denne sommer sejler hele Hovedstadsområdet rundt i Nationalmuseets skonnert fra 1914, Bonavista – og du har mulighed for at komme med på turen.

Nationalmuseet og TV 2 Lorry lægger i denne uge sidste hånd på forberedelserne til vores fælles sommertogt langs kysten i Lorryland.

I løbet af sommeren sejler vi sammen med Nationalmuseet fra havn til havn eller ankerplads ombord på det gamle fragtskib, Bonavista.

Sejlturen starter ud ved Holbæk Havn mandag den 29. juni ved Nationalmuseets skibsværft for at blive gjort klar til sejladsen.

Du kan se hele sejlruten i TV 2 Lorrys sendeområde længere nede i artiklen.

Du kan kommed med

 
 
Foto: TV 2 Lorry

Ligner sig selv fra 1914

Oprindeligt er Bonavista et rent sejlfragtskib, der blev brugt til at transportere klipfisk over Atlanterhavet.

Men efter en tocifret millionrestaurering, henover de seneste 10 år, er der nu også blevet plads til lidt moderne komfort. Der er for eksempel installeret en motor og en opvaskemaskine om bord.

Vi har, ved hjælp af gamle fotos af skibet, restaureret det anno 1914, og så har vi sneget enkelte moderne ting ind, siger Martin Andersen, som er skipper på Bonavista.

Når man kommer ud at sejle med Bonavista, så får man en god oplevelse af, hvordan det har været at sejle i gamle dage, fortsætter han.

Du kan komme med

Vi starter vores sommertogt i Roskilde, og i løbet af uge 27, 28 og 29 lægger vi til ved 18 forskellige havne og ankerpladser langs kysten i vores region. Du kan se sejlplanen nederst i artiklen.

Hver aften, i de tre uger vi er på vandet, sender vi live fra havnepladsen i vores udsendelse klokken 19:30. Her vil der være fortællinger både fra lokalområdet og fra livet ombord på Bonavista. 

Du har også mulighed for at komme med på en af sejladserne, når Bonavista skal videre fra havn til havn. På TV 2 Lorrys facebooksside kan du tagge en bekendt, som du gerne vil have med ud på tur. Vi trækker lod blandt alle i kommentarfeltet.

Sejlturen starter klokken 09 og slutter i en ny havn om eftermiddagen - alt efter vind og vejr. 

Konkurrencen kører i skrivende stund stadig. Vinderne får løbende besked på Facebook, hvorefter de modtager nærmere praktisk information. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Idrætsgymnastik

play16-årige Camille er danmarksmester i gymnastik - men for ung til OL

Færgekroen hejses ind i Tivoli

playHer bliver en ny udgave af Tivolis Færgekroen hejst ind

Grand Teatret

Københavnsk nichebio kåret blandt verdens smukkeste

genforening galvmaleri

Kulturorganisation vil lave gavlmaleri i København gratis - men mangler en husgavl

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere