Den Perfekte Fridag med forfatter Carsten Jensen

Dagen står på dystre fortællinger og barbesøg, når forfatter Carsten Jensen er gæst i Den Perfekte Fridag

Du kender ham måske som den skrappe debattør, der ikke er bange for at skose hele samfundet, hvis han finder det nødvendigt.

Og det gør han sommetider. Carsten Jensen er lige nu bogaktuel med debatbøgerne Kældermennesker og Mod Stjernerne.

quote Jeg vil gerne så nogle kritiske spørgsmålstegn i læserens sind med de her bøger

Carsten Jensen

 - Det er eftertænksomme bøger for mennesker, der ligesom jeg føler, at verden lige pludselig ikke ligner sig selv længere. Det havde jeg brug for at tænke grundigt over i et længere format, end man kan i en debatartikel i en avis, siger han.

Carsten Jensen kommer både omkring flygtningekrisen, demokrati og Donald Trump i bøgerne, og formålet er at få læserne til at blive mere kritiske.

 -  Jeg synes, vi tager alt for meget for givet. Der er alt for lidt, vi sætter kritiske spørgsmålstegn ved. Jeg vil gerne så nogle kritiske spørgsmålstegn i læserens sind med de her bøger, siger han. 

En dyster historie

På sin perfekte fridag tager Carsten Jensen os blandt andet med til en kæmpestor mindesten af sort granit på Langelinje.

Her har han ofte stået og tænkt på de tre skæbner, som mindestenen er et monument over, mens han har set sin lille datter forsøge at kravle til tops på stenen.

  - Jeg har aldrig kunne stå for kontrasten mellem min livsglade og aktivistiske datter, der syntes at relieffet var godt at kravle på - og så det dystre relief, siger han.

Stenen er rejst som minde over Ludvig Mylius-Erichsen, Niels Hagen og Jørgen Brønlund, der alle omkom under en ekspedition til Grønland i 1907. Bag på stenen kan man læse Jørgen Brøndlunds sidste ord, der blev fundet sammen med hans lig.

 - Det der billede af en mand, der ligger helt alene i polarnatten og afventer døden - det er der et eller andet utrolig stærkt og gribende i, siger Carsten Jensen.

Dødsrutens endestation

Det andet sted Carsten Jensen tager os med til er Andy's Bar i Gothersgade i Indre By.

Det var sidste stop på hans personlige dødsrute i 80'erne. Han har været der flere gange, end han har tal på, dog aldrig før kl. 02, påpeger han og griner.

- Dengang var det her endestationen for de fleste - Det var et sted for dem, der ønskede at leve et militant usundt liv, siger han.

Andy's Bar byder stadig på rustik værtshusstemning med både røg og øl.

Du kan se hele programmet lørdag aften kl. 19:30 - eller her.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

Kunst” ofelia plads _17-05-2021_17-00___qotf

playBilletterne revet væk: Nu er "mini-Roskilde" skudt i gang

def_thumb,50_percent

playOplev naturen: Snit skovens grene til legetøj

Sankt Hans hospital

Milliondonation skal hjælpe rekreativ have på vej

Skærmbillede 2021-05-10 kl. 08.56.31

playSvend Brinkmann: "Det er befriende, at vi ikke kan alt"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere