Den Perfekte Fridag med Fantasy-kongen Kenneth Bøgh Andersen

Forfatter Kenneth Bøgh Andersen står blandt andet bag Antboy-serien og Djævlens Lærlig, som netop er blevet til en Musical.

I et djævlerødt telt på refshaleøen er Kenneth Bøgh Andersens bog Djævlens Lærling netop blevet opsat som musical. 

Djævlens Lærling er første bind ud af seks, som går under den samlede betegnelse Den Store Djævlekrig.

Bogen blev til musical, fordi Heltemus Productions kontaktede ham, og spurgte, om de måtte lave en musical ud af bogen. 

- Jeg var ikke involveret i produktionen, så jeg var rigtig spændt på at se, hvad der kom ud af det. Det var en vild oplevelse at se den for første gang, siger Kenneth Bøgh Andersen.

Forestillingen spiller på Refshaleøen frem til 25. november, derefter drager den videre til Aalborg og Aarhus.

Startede med at skrive som 15-årig

Kenneth Bøgh Andersen har skrevet siden har var 15 år. Han er også forfatteren bag de seks superheltebøger om Antboy, hvoraf de tre er blevet filmatiseret.

Hans fantasy-fortællinger er til et yngre publikum, og i Djævlens Lærling følger vi den artige dreng Filip Engell, som dør i et trafikuheld. Til sin store forskrækkelse kommer Filip i helvede, og finder ud af at han skal efterfølge selveste djævlen, som er døende. 

 

Tegneserier i lange baner

På sin perfekte fridag tager Kenneth Bøgh Andersen os med i Fantask, som er en specialboghandel for fantasy, science fiction og tegneserier. Han er selv kommet der meget som dreng, og det var årets højdepunkt, når han en gang om året tog den lange vej fra Ringsted til Købehavn for at gå i Fantask.

 - Der åbnede sig en hel verden, det var som at træde igennem garderobeskabet og havne i en eller anden form for bizar Narnia, husker han.

I sine unge dage var han særligt glad for Stephen Kings bøger, som han kun kunne få på originalsproget, hvis han tog hele vejen til Fantask i København.

Et uhyre i Damhussøen

Det andet sted Kenneth Bøgh Andersen tager hen på sin perfekte fridag er til Damhussøen. Han bor ikke så langt derfra, og når han lige skal have en pause fra skriveriet, tager han familiens hund og går en tur om søen.

 - Det er bare fedt med den her store sø midt i københavner-travlheds-livet, siger han.

Han får også inspiration fra søen, han har blandt andet overvejet at skrive en historie om det uhyre, som nødvendigvis bor i Damhussøen.

 - Når man bor her i området, så opdager man jo alle de sedler, der hænger på træerne om kaniner, der er blevet væk, og katte der mangler, hvor bliver de af? Spørger han, og fortsætter:

- Der er jo noget, der en gang i mellem skal fodres, med andet end brødkrummer, griner han og nikker mod søens mørke vand.

Du kan se hele programmet med Kenneth Bøgh Andersen på TV 2 Lorry i aften eller lige her:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

BwnnyBuste2

playFolkekær nationaldigter hædret tre år efter sin død

genforeningsmonumentet

De skjulte spor: Kender du alle de sønderjyske minder i København?

_K0A1491_1

playBunker har stået tom siden Anden Verdenskrig: Danner nu ramme om helt nye oplevelser

60_percent

playOplev naturen: Sådan kan du fange fuglenes sang med en byg selv-optager

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere