Den Blå Avis fjerner annoncer med håndsprit: "Prisen eksploderede"

Handelsplatformen DBA reagerer på regeringens opfordring om ikke at hamstre. Forbud på DBA skal samtidig sikre sitet mod hælervarer fra eksempelvis hospitaler, siger kundeservicechef.

Ingen mundbind. Ingen desinficeringsprodukter. Ingen gær. Ingen toiletpapir.

Handelsplatformen DBA har indført et midlertidigt forbud mod, at der indrykkes private annoncer relateret til coronavirus. På nuværende tidspunkt er ovenstående varer altså bandlyst. 

Normalt er der nærmest ingen grænser for, hvad private kan sætte til salg på DBA. Men det nye forbud sker for at understøtte regeringens anbefaling om, at der ikke hamstres, oplyser handelsplatformen: 

quote Grunden til det er den voldsomme stigning, vi har set i den her type annoncer, og at prisen eksploderede

Lene Kristensen, kundeservicechef hos DBA

- Grunden til det er den voldsomme stigning, vi har set i den her type annoncer, og at prisen eksploderede, siger Lene Kristensen, kundeservicechef hos DBA, til TV 2 Lorry.

- Vi kunne se en forkert udvikling. 

Sikrer også sitet mod hælervarer fra hospitaler

Forbuddet skal modvirke hamstring bl.a. i supermarkederne, men kan måske også modvirke en anden forkert udvikling, der har ramt hospitaler.

Mandag så Herlev og Gentofte Hospital sig nødsaget til at indsætte vagter og låse stort set alle døre på matriklerne for at forhindre tyveri af blandt andet håndsprit og skabe tryghed for personalet.

Natten til fredag blev Herlev Hospital således udsat for et særdeles voldsomt tyveri, da tre maskerede mænd løb ind på hospitalet med det formål at stjæle håndsprit.

Lørdag kunne TV 2 Lorry fortælle, at der også på Rigshospitalet i København er forsvundet flere beskyttelsesmasker og håndsprit, blandt andet på Infektionsmedicinsk Afdeling.

Jens Lundgren, der er professor på afdelingen, har ikke kendskab til, hvor meget der præcist er blevet stjålet, men han oplyste, at det drejer sig om flere kasser med beskyttelsesmasker og en række dispensere med håndsprit.

- Jeg har hørt, at de muligvis er forsøgt solgt på Den Blå Avis (DBA, red.). Det er jeg godt nok irriteret over. Det er jo gået helt amok. Vi har virkelig brug for de her masker til at passe vores arbejde, og lige nu er de på restlager, sagde Jens Lundgren til TV 2 Lorry lørdag.

quote Jeg vil gerne understrege, at vi med vores tiltag også sikrer, at der ikke bliver solgt eventuelt stjålet håndsprit og masker på sitet.

Lene Kristensen, kundeservicechef hos DBA

Er der også risiko for, at hælervarer fra eksempelvis hospitaler kan være solgt videre eller forsøgt solgt videre gennem DBA?

- Det er ikke noget, vi kender til, svarer kundeservicechef Lene Kristensen.  

- Jeg vil gerne understrege, at vi med vores tiltag også sikrer, at der ikke bliver solgt eventuelt stjålet håndsprit og masker på sitet.

Hun oplyser, at DBA endnu ikke har fået nogen henvendelse fra politiet angående corona-relaterede hælervarer. 

Har fjernet mere end 100 annoncer

Forbuddet mod bestemte typer annoncer trådte i kraft søndag, og siden da er der ifølge Lene Kristensen blevet fjernet mere end 100 annoncer. 

- Brugerne er gode til anmelde dem til os, siger hun. 

DBA opfordrer brugerne til bruge ’Anmeld annonce’-funktionen. Herefter fjernes annoncerne.

Ved gentagne overtrædelser af annonce-forbuddet udelukkes brugeren fra DBA.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

def_thumb,50_percent

playFredensborgs høje smittetal overrasker borgmester - nu får kommunens strategi kritik af virolog

20210217-140125-L-1920x1280we

Skoleelever i Ishøj skal fortsat blive hjemme

5987

Fredensborg Kommune har et af landets højeste smittetal - men smitten fordeler sig helt skævt

Coronavaccination

93 procent af alle plejehjemsbeboere er vaccineret i Region Hovedstaden

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere