Demonstration for Almedin på Christiansborg søndag

Søndag kl. 14 har elever fra Frederiksværk Gymnasium arrangeret en demonstration mod udvisningen af 18-årige Almedin Fijzic, der skal være ude af Danmark på tirsdag.

Der arbejdes i det hele taget på højtryk for at finde på løsninger så Almedin kan blive i Danmark. I går fortalte vi om en privat person, der har tilbudt at betale for et kostskole-ophold for Almedin.

Først så det ud til at der var en redning for den unge gymnasieelev, men op da dagen viste det sig at det ikke er en mulighed lige nu.

Almedin skal nemlig have påbegyndt en ungdomsuddannelse i sit oprindelige hjemland - altså Bosnien - før han kan tages ind som udvekslingsstudent i Danmark.

Men Almedin har boet i Danmark i de år hvor han kunne optages på en ungdomsuddannelse i sit eget land. Og nu er det, i følge regler i Bosnien, ikke en mulighed.

Se "støtte til Almedin vokser", her.

I går modtog rektor Johnny Simonsen på Frederikværk Gymnasium et brev fra Integrationsminister Inger Støjberg, der beklagede situationen, men afviste at lave om på lovgivning i forbindelse med denne sag.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Cityringen

playBeboere plages af støj fra metroen – nu skal der sættes ind med tre tiltag

Sirene

playÅrlig sirenetest kommer stadig bag på danskerne

8119f607-2e68-4d66-8b94-cdbbbc03312e

playNyt supersygehus bliver forsinket med et halvt år

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere