Dement forsvandt trods GPS-alarm

Onsdag aften måtte politiet for anden gang på 10 måneder sætte himmel og jord i bevægelse for at finde Caja Meyer. Den 71-årige, demente kvinde var forsvundet fra sit plejehjem Krogholmgård i Vedbæk. Men selv om hun havde husket at tage sin nye GPS med, var det ingen hjælp i eftersøgningen. For plejehjemmet havde glemt at lade GPS'en op. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Efter at have været væk i syv timer, fandt politiets hundepatruljer Caja Meyer i god behold i Hørsholm. Men så let gik det ikke i december sidste år. Her blev hun ved et tilfælde fundet på et tog i Fredericia efter at have været eftersøgt med store politistyrker og helikopter det meste af natten.
Siden har hendes søn Rune Meyer gjort en stor indsats for, at hans demente mor skulle have en GPS. Han er derfor skuffet over, at det ikke var nok.
- Det er tragikomisk. Det var netop meningen, at GPS'en skulle give tryghed. Hun har fint husket at få den med, men man kan ikke forlange, at en dement kvinde også skal huske at lade den op, siger Rune Meyer, der denne gang ikke selv kunne deltage i eftersøgningen, da han er bortrejst.
På Krogholmgård var man i går i gang med at undersøge årsagen til, at Caja Meyers GPS ikke var ladet op.
- Bagsiden af en GPS er, at man let kan komme til at forvente, at den virker. Men den kan gå ud, eller den demente kan komme til at slukke den. En GPS er ikke en mirakelkur. Det er uheldigt, hvis årsagen er, at den ikke har været ladet op, men der kan også være andre årsager til, at en GPS glipper, siger Birgitte Steen Grønnebæk, der er leder af Krogholmgård.
For Caja Meyer har GPS'en hidtil betydet, at hun kan have sin egen nøgle og fortsætte med at gå en lille tur ud at købe ind, når hun vil.
- Vi har demente borgere boende, men vi spærrer den ikke inde. For Caja Meyer har GPS'en betydet, at hun ikke føler sig umyndiggjort. Det er en svær balance mellem selvbestemmelsesretten og sikkerheden for, at der ikke går noget galt, påpeger Birgitte Steen Grønnebæk.


Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Lasse kopi 8(2)

playDesperat mor inden jul - frygter at der ikke er penge til børnenes gaver

MEtte og vaskekælder

playEfter Mette F.-bemærkning: Vi tog til Mjølnerparken for at finde ud af, om vaskekælderen er utryg

Thomas Lindegaard

Først droppede Thomas fløden i kaffen - nu er fryseren også slukket

næsager asbest

playBorgmester efterlyser konsekvenser efter asbestfund på legeplads – vil gennemgå alle byggeprojekter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere