De unge slår autopiloten til ved valg af uddannelse

Når de nordsjællandske unge om en god måneds tid skal vælge studieretning, er der stor sandsynlighed for, at krydset bliver sat ved det almene gymnasium, stx, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Arkivfoto Foto: Lorry

Sidste sommer kom hele 62 procent af hovedstadsregionens studenter fra det almene gymnasium. Handelsskolens hhx-linie var kun at finde blandt 11,2 procent af studenterhuerne, viser tal fra statistikbanken Uni-C.

- Hvis man er lidt uafklaret, så er det nemmere at tage en bredere pakke på stx. Men faktisk så giver en hhx-eksamen med matematik på B-niveau adgang til stort set alt på nær de naturvidenskablige fag, siger Ivar Ørnby, der er rektor for Handelsskolen København Nord med afdelinger i blandt andet Hillerød og Frederikssund.

I Region Midtjylland var der til gengæld 21 procent hhx-studenter og 49 procent fra stx sidste år. Tendensen er også at spore på det tekniske gymnasium og erhvervsuddannelserne i det hele taget.

- Langt de fleste erhvervsuddannelser kan godt føre til en videregående uddannelse, men forældre og elever ved det ikke, siger UU-vejleder Kamilla Palsgaard fra UU-vest i Frederikssund til Frederiksborg Amts Avis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik