De ukendte Danmarksmestre: 18-årige Abdullah er Danmarksmester i taekwondo

Abdullah Ali Amer er kun 18 år gammel, men alligevel er han danmarksmester i Taekwondo. Følg med i denne uge, når vi fortæller om den unge Danmarksmester.

De blå skummåtter giver en hård lyd fra sig. Den unge kæmper giver skrig og kampråb fra sig. Benet, der svinger i hovedhøjde, flyver ind i en blå fokuspude.

Det er den 18-årige Abdullah Ali Amer, der sparker hårdt med sit venstreben. Et venstreben, som har vundet ham danmarksmesterskabet i Taekwondo.

Vi er i Mjølnerparken på Nørrebro, hvor vi i denne uges udgave af De ukendte Verdensmestre besøger den 18-årige Abdullah Ali Amer i hans taekwondoklub. 

Her træner Abdullah flere gange om ugen for at blive den bedste i Danmark. En tro, som han også selv tager med sig.

- Hvis jeg bliver den bedste version af mig selv, så tror jeg på at jeg kan blive den bedste kæmper, siger Abdullah.

quote Så skal jeg også sørge for at være lige så ydmyg og respektfuld, så den der er yngre end mig og ser op til mig

Abdullah Ali Amer

Det er ikke kun Abdullah selv, der tænker stort om sit talent. Også hans træner, tidligere landstræner Steen Tiedjen, kan se talentet i Abdullah.

- Han er stærk fysisk, og det har en rimelig fordel. Ikke kun hvor hårdt man sparker, men også hvor meget man kan træne, siger træner Steen Tiedjen.

Artiklen fortsætter under billedet...

Den 18-årige Danmarksmester, Abdullah Ali Amer.
Den 18-årige Danmarksmester, Abdullah Ali Amer.
Foto: John Rahbek/TV 2 Lorry og Morten Kimer

Ydmyghed er en dyd

Det er ikke kun store muskler og hurtige fødder, som taekwondoen har af effekt på Abdullah. Det handler også om respekt og ydmyghed over for sig selv og sin modstander, så han kan bane vejen for de yngste i taekwondoklubben.

- Da jeg var lille og kiggede på de kæmpere, som jeg så meget op til, så jeg at de også var meget ydmyge, og jeg tror det er der, jeg har lært det fra. Så skal jeg også sørge for at være lige så ydmyg og respektfuld, så den der er yngre end mig og ser op til mig og så ender med at være som os, siger Abdullah Ali Amer.

Abdullah startede til Taekwondo, da han var otte år gammel. Da han blev 15 år gammel fik han sit første sorte bælte, og han har ikke set sig tilbage siden.

quote Jeg tror på, at jeg godt kan komme langt ved at være den bedste version af mig selv

Abdullah Ali Amer

Det hele kulminerede i 2019, da han vandt sit første seniordanmarksmesterskab i 67-kiloklassen ved DM i Taekwondo. 

En oplevelse som især var speciel på grund af dem ude på sidelinjen.

- Det var fantastisk, især fordi mine to brødre kæmpede før mig og de vandt guldet. Så nu var det endelig min tur. At vinde sammen med mine brødre, det var det, jeg havde ønsket mig længe, fordi da vi var små, så vandt vi ikke så meget. Men vi fortsatte og fortsatte, så vandt vi alt sammen, fortæller den stolte Abudllah Ali Amer.


Også derhjemme er der stolthed over de flotte præstationer. I hjemmet står alle de hædersbeviser, pokaler og medaljer, som Abdullah og hans brødre har vundet igennem tiden. 

Men blandt alle pokalerne står hans studenterhue fra HTX, som troner højest blandt de mange, skinnende pokaler.

De ukendte Danmarksmestre

Uddannelse er nemlig noget, som Abdullah vægter højt. 

Til dagligt læser han til produktionsteknolog, og vægter det hårde arbejde på studiet lige så højt, som når han træder ind i taekwondohallen.

Og fremtiden? Der drømmer Abdullah om at komme med til de De Olympiske Lege. Drømmen er måske endda inden for rækkevidde, hvis man spørger Abdullah

- Jeg har mange gode klubkammerater, som alle er Danmarksmestre, og jeg har 3 trænere, som alle har været landsholdstrænere og som selv har kæmpet på landsholdet. Så jeg har de rigtige mennesker omkring mig, så jeg ser det ikke som umuligt at nå dertil, siger Abdullah.

Taekwondo eller karate?

Men han er også klar over det er et lille nåleøje. Men med hård træning og flid er De Olympiske Lege et mål, som Abdullah har sat for sig.

- Det er ikke alle der kan blive verdensmester, det er ikke alle der kan være Olympisk mester. Men alle i verden kæmper for det, og så må jeg bare prøve at være den bedste version af mig selv, holde fokus og holde min træning. Så må vi se, hvor langt jeg kommer. Og jeg tror på, at jeg godt kan komme langt ved at være den bedste version af mig selv, afslutter Abdullah Ali Amer.


Spørg Os - Afstemning

Spørg Os - Formular

Valg til Folketinget