De Radikale bliver i den røde blok i København

På Københavns Rådhus betyder en ny konstitueringsaftale at De Radikale får ekstra udvalgsposter.

De Radikale i København holder fast i deres aftale med den røde blok, men får ekstra udvalgsposter i bytte. Det skriver Politiken.

Der var ellers blevet sået tvivl om, hvorvidt De Radikale ville bryde den konstitueringsaftale, der blev indgået på valgnatten, for i stedet at alliere sig med den borgerlige gruppe, fordi Ikram Sarwar er gået fra S til R.

- Vi stod jo i en ny situation inden for den røde blok. Derfor var det fint, at vi fik lavet en ændring, der reflekterede det, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester og radikal spidskandidat, Anna Mee Allerslev, til Politiken.

Det var byrådsmedlemmet Ikram Sarwars partiskifte fra Socialdemokraterne til De Radikale, der satte gang i intense spekulationer om, hvorvidt hele borgmesterkabalen skulle lægges om.

Partihoppet betød nemlig, at De Radikale nu syv mandater, som er nok til at sikre partiet en borgmesterpost uden hjælp fra andre partier.

Allerede på valgnatten fik De Radikale en borgmesterpost. Men det ekstra mandat betyder, at partiet nu står i en bedre forhandlingssituation, og fra De Konservative blev partiet opfordret til at tage deres ekstra mandat med over i den borgerlige blok.

Dermed ville De Radikale kunne vælge tidligere blandt de syv borgmesterposter end ellers.

Men De Radikale har altså valgt at holde fast i deres aftale med den røde blok. I bytte har de fået en ekstra plads i det magtfulde økonomiudvalg, så partiet nu har to pladser.

Desuden har partiet sikret sig en plads i et af borgerrepræsentationens udvalg, og to lønnede bestyrelsesposter i to kommunale selskaber.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere