De fire mænd fra speedbådulykke druknede

De omkomne mænd fra bådulykken ved Hundige har kun mindre kvæstelser. Ligsynet viser, at de døde ved drukning.

De fire mænd, der tirsdag omkom i en speedbådulykke ud for Hundige havn syd for København, døde alle ved drukning.

Se indslag: Fire mænd døde i bådulykke

Det står klart efter et ligsyn torsdag, oplyser vicepolitikommissær Bjarne Malling, Midt og Vestsjællands Politi, til Ritzau.

Mændene havde for de flestes vedkommende kun småskrammer. Derfor kan det udelukkes, at de er døde af kvæstelser ved sammenstødet med en stenhøfde i nærheden af havnen, som de torpederede med høj fart i nattens mulm og mørke.

- De tre havde forskellige mindre knubs. Kun en af dem, formentlig føreren af båden, havde et større sår i bughulen, som formentlig skyldes gashåndtaget. Men ellers tyder det på, at de er blevet slynget ud af båden og slået bevidstløse, siger Bjarne Malling.

Ved ligsynet blev der fundet tegn på drukning. Derfor menes det, at de fire mænd er blevet slået bevidstløse ved den voldsomme kollision og har ligget med ansigtet i vandet, så de er druknet.

Politiet mener, at det var bådens ejer, en 51-årig mand fra Greve, der sad ved styrepinden på ulykkestidspunktet. Manden havde speedbådscertifikat.

Mændene havde mandag eftermiddag været på en fornøjelsestur til København. Turen gik blandt andet til Nyhavn, og her blev der ifølge politiet set spiritus i båden.

Svar på spirituspåvirkning afventes stadig

Politiet afventer svar på blodprøver fra Retskemisk Institut, før det kan fastslås, om spiritus spillede en rolle ved ulykken.

Mændene stod ud fra Hundige havn mandag ved middagstid. Hvad lavede i København ud over besøget i Nyhavn er ikke klarlagt. En pårørende havde kontakt med dem ved midnat, og omkring samme tidspunkt så et vidne speedbåden passere Sjællandsbroen i retning mod syd. Kun en af mændene havde mobilen tændt, og efter mobilsignalet at dømme fortsatte mændene i sydlig retning langs kysten i Køge Bugt. Mobilen var tændt indtil klokken 0.15, oplyser politiet.

Politiet har ikke fundet GPS eller andet navigationsudstyr. En teknisk undersøgelse skal klarlægge, om ulykken kan skyldes tekniske fejl på speedbåden.

Det var hustruen til en af mændene, der slog alarm tidligt tirsdag morgen, da hendes mand ikke var vendt hjem tirsdag morgen.

Ligene af de fire mænd blev fundet tirsdag eftermiddag i vandet rundt om båden, der drev rundt med bunden i vejret et par hundrede meter nord for Hundige havn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

nedim_yasar.jpg

Dømte mænd vil frifindes for drab på radiovært Nedim Yasar

kulde frost vinter vinterbadning

playVinterbadere sigtet for at mødes i sø

bilbrande vestegnen gladsaxe og ishøj d. 17 januar 2021

Travl nat: Politiet rykker ud til flere bilbrande

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere