Dårligt sommervejr holder livredderne i gang - på stranden

Juli måned har budt på blandet vejr, og der er har ikke været ret travlt for livredderne på de danske kyster. Men de får ikke lov at hvile på laurbærrene.

Selvom livredderne ikke har haft mange besøgende på strandene, har stadig haft noget at se til. Foto: Pressefoto - TrygFonden

Indtil videre har juli måned ikke forkælet os med samme sommervejr som sidste år. I stedet har vejret budt på ganske blandet vejr, præcis som vi bedst kender den danske sommer.

Men selvom vejret i juli måned ikke har været prangende, har livredderne ikke ligget på den lade side.

- Det er sjovest at være livredder, når strandene er fyldt af badegæster, men livredderne keder sig bestemt ikke, når der er stille dage. Her bruger livredderne blandt andet tiden på at træne med deres udstyr og øve sig i at bjærge hinanden op af vandet, siger Michael Iwersen i en pressemeddelelse, uddannelsesleder i TrygFonden Kystlivredning.

Aktioner i uge 28:

- Bellevue: 0 livreddende aktioner, 15 førstehjælpsaktioner (eksempelvis hvis man har skåret sig, eller hvis man er blvet brændt af en brandmand) .

 

- Charlottenlund: 0 livreddende aktioner, 11 førstehjælpsaktioner.

 

- Islands Brygge: 0 livreddende aktioner, 14 førstehjælpsaktioner.

 

- Fisketorvet: 0 livreddende aktioner, 4 førstehjælpsaktioner.

 

- Vallensbæk: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner.

 

- Ishøj: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner.

 

- Hundige: 0 livreddende aktioner, 2 førstehjælpsaktioner.

Se mere

Testpatrulje på uanmeldt besøg

Som livredder skal man have et stort overblik og kunne holde hovedet koldt i pressede situationer. Det er derfor vigtigt, at livredderne ikke hviler på laurbærrene, men holder sig i både fysisk og psykisk topform.

Derfor bliver der også holdt skarpt øje med livredderne og deres færdigheder.

- Når der ikke er så travlt på strandene, er det ekstra vigtigt, at livredderne får mulighed for at holde deres færdigheder ved lige. Derfor bliver livredderne trænet i simulerede redningsaktioner, når de mindst venter det. Vores testpatrulje giver sig ud for at være almindelige badegæster, der kommer i vanskeligheder. På den måde får livredderne testet deres færdigheder i realistiske situationer og under bevågenhed fra badegæsterne, mens en instruktør overtager overvågningen af de badende, siger Michael Iwersen. 

TrygFondens Kystlivrednings testpatrulje kommer hele sæsonen på uanmeldt besøg på cirka 20 strande og havnebade om ugen i hele landet.

01:04

Livredderne er desuden på turné rundt omkring i landet med en LivredderPatrujle, hvor børn kan komme i børnepraktik som livredder. Næste gang er den 23. juli ved Vikingeskibsmuseet i Roskilde fra klokken 11:00 til 15:00. I indslaget ovenfor kan du få et indblik i, hvad det vil sige at komme i børnepraktik som livredder. 

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik