Dårlige betalere hober sig op

Krisen er for alvor slået igennem til almindelige menneskers hverdag. Det viser sig blandt andet ved stigningen i antallet af personer, der bliver registreret som dårlige betalere. 2290 roskildensere kan nu ikke betale deres regninger. Dermed er Andelen af indbyggere i Roskilde Kommune, der er registreret i RKI, steget med 10,3 procent på bare et år, skriver DAGBLADET Roskilde.

På landsplan er det den niende største stigning i andelen af skyldnere, kun overgået af udkantskommuner som Fanø og Ærø samt de mere velstillede nordsjællandske kommuner Hørsholm og Rudersdal.
I alt skylder roskildenserne over 166 millioner kroner i misligholdt gæld, svarende til 72.800 kroner pr. skyldner. Det er en samlet stigning på 30 millioner kroner i forhold til året før.
Ifølge forbrugerøkonom Ann Lehmann Erichsen fra Nordea er det et tegn på, at finanskrisen nu er rykket fra den fjerne finansverden og ind i almindelige menneskers hverdagsliv.
- Lige i starten af krisen tænkte vi nok, at det var krise på 1. klasse, for vi havde hørt om finanskrisen, men kunne ikke se konsekvenserne. Men jo længere tid krisen har været her, jo mere kan vi mærke den, siger hun til DAGBLADET Roskilde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere