Dansk whisky destilleres på indlandsis

Den første dansk producerede whisky er kun lagret i tre år, men får pæne ord med på vejen af verdenskendt whiskyanmelder. Der skrives dansk whiskyhistorie, når brødrene Claus og Michael Braunstein mandag lancerer den første singlemalt produceret på dansk grund, skriver Landbrug og Fødevarers ugemagasin, Foodculture.

- Der er mange ting, der gør vores whisky særlig. Man kan nævne, at den er destilleret på indlandsis, eller man kan bemærke den særlige type Olorossofade fra Spanien, vi har brugt. Men bare det, at der aldrig er blevet produceret noget lignende i Danmark, gør den særlig, siger Michael Braunstein.

En af verdens mest kendte whiskyanmeldere, Charles McLean, mener, at den danske whisky har potentiale til at blive blandt verdens bedste og det til trods for, at whiskyen kun har lagret i tre år - kun lige tids nok til at kunne kalde sig en ægte whisky.

- Vi er stadig et lidt kuriøst indslag. Men vi har stadig lagt al den passion i whiskyen, som vi har kunnet mønstre, og det håber vi, at kunderne kommer til at synes om, siger Michael Braunstein.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere