Dansk svømmer testet positiv

Svømmeren Mads Glæsner, der vandt bronze ved VM i Tyrkiet i december, er testet positiv for doping. Han har fået tre måneders karantæne af det internationale svømmeforbund.

Glæsner blev testet positiv af det Internationale svømmeforbund (Fina) for brug af et forbudt stof under VM på kortbane i december 2012.

Fina har idømt Mads Glæsner tre måneders karantæne samt fratagelse af VM-bronzemedaljen i 400 meter fri.

Ved en dopingkontrol under VM i Istanbul blev Mads Glæsner testet positiv for stoffet levmetamfetamin. Et stof som kan virke stimulerende på centralnervesystemet.

Stoffet findes f.eks i den amerikanske udgave af Vicks-inhalator, som bruges mod forstoppelse i næsen, oplyser Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse. Den danske Vics-inhalator indeholder ikke stoffet.

Mads Glæsner, som til daglig svømmer for Vestegnens Aqua Team, forklarer, at der ved VM skete en forbyttelse af netop en amerikansk og dansk Vicks-inhalator. De to produkter ligner fysisk hinanden. Mængden, der blev målt i den aktuelle test, var minimal, lyder forklaringen.

- Det var et kæmpe chok, da jeg blev informeret om den positive test, og det har siden da fyldt utroligt meget i mit liv.

- Jeg har altid taget stærkt afstand fra alle former for doping og kunne på ingen måde finde på at indtage nogen former for ulovlige stoffer med vilje og med hensigt på at forbedre mine præstationer.

- Jeg er dog glad for, at der endelig kommer en ende på tingene, og jeg igen kan flytte mit fulde fokus tilbage på svømningen, siger Mads Glæsner i pressemeddelelsen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere