Dansk Supermarked dropper tørklædeforbud

Supermarkedskæden Dansk Supermarked dropper forbud mod religiøse tørklæder efter protester.

Indtil nu har det været umuligt at finde en kassedame eller grøntmedarbejder med tørklæde om hovedet i Dansk Supermarkeds butikker, Netto, Bilka og Føtex.

Men det bliver det nu. Dansk Supermarked dropper nemlig torsdag tørklædeforbuddet over for deres ansatte. Det skriver DR.

- Vi har løbende taget dialogen med alle vores interessenter og har revurderet beklædningsreglementet internt. Beslutningen er taget tidligere på foråret af den øverste ledelse, siger Mads Hvitved Grand, Dansk Supermarkeds pressechef, til DR.

Unge muslimske kvinders protest har ændret Dansk Supermarkeds politik

I 2005 fik Dansk Supermarked Højesterets ord for, at det var i orden, at de forbød de ansatte at bære religiøse tørklæder i arbejdstiden.

Men nu har blandt andet protesterne fra en gruppe unge muslimske kvinder fået supermarkedsgiganten til at tage tørklædeforbuddet op til genovervejelse. Kvinderne har opfordret til boykot af Dansk Supermarkeds butikker, indtil forbuddet blev ophævet.

- Det får os til at udskille tørklædet lidt fra resten beklædningsreglementet, fordi det giver ikke rigtig nogen mening i den nuværende situation at forfægte det her gamle reglement, som er besluttet afløst af et nyt, siger Mads Hvitved Grand.

Forbuddet ophæves med øjeblikkelig kraft, og allerede torsdag vil kunderne i Netto, Bilka og Føtex møde ansatte med tørklæde.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere