Dansk søsterparti mindes dræbte i Norge

Mindehøjtidelighed foran den norske ambassade i København lørdag efter tragedien i Norge.

Arkiv foto Foto: Lorry

Fredagens bombeangreb i Oslo og nedskydningen af adskillige unge på en politisk ølejr får Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) til at indkalde til en mindehøjtidelighed lørdag.
Højtideligheden finder sted foran den norske ambassade i København klokken 18.
- Jeg er i chok og dyb sorg over tragedien i Norge. Det er helt forfærdeligt meningsløst at vore venner i AUF, der var samlet til en politisk sommerlejr, skal udsættes for det her, udtaler Peter Hummelgaard Thomsen i en meddelelse fra DSU.
Ifølge norsk politi er mindst 10 deltagere på ølejren dræbt. Flere af de politisk interesserede deltagere formåede at undslippe gerningsmanden ved at svømme til en ø i nærheden.
Øen Utøya ejes af de norske socialdemokrater, Arbeiderpartiet, som hver sommer afholder lejr for unge.
Politiet i Norge har anholdt en 32-årig norsk statsborger, som mistænkes for at stå bag både bombeangrebet og massakren på øen.
- Uanset hvem der er ansvarlig for disse angreb, er det voldsomme angreb på rødderne i vores demokrati, udtaler formanden for DSU.
Norges idrætsforbund og olympiske komite anmoder samtlige særforbund, der har udøvere i udlandet om at stille op med sørgebind i weekenden, som følge af tragedien.
I Norge vil der lørdag blive flaget med halv for at mindes ofrene.
Herhjemme følger politiet situationen i Norge tæt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik