Dansk postej på norske hænder

Norske Agra køber Stryhn's A/S, der bliver fusioneret med Graasten Salater A/S. Det ny selskabs administration samles i Himmelev i Roskilde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Efter 67 år som familieejet virksomhed er Stryhns A/S, der bl.a producerer leverpostej, blevet solgt. Det sker i forbindelse med et generationsskifte.
Køberen er den norske koncern Agra, som i forvejen ejer Graasten Salater A/S 100 procent, og som nu lader de to firmaer fusionere til ét under navnet Stryhns-Graasten A/S.
- Det er to ligeværdige virksomheder, som succesfuldt har været i stand til at drive udviklingen inden for deres respektive kategorier. Investeringen i Stryhn's A/S skal skabe én stærkt enhed og et solidt fundament for vækst, siger Ivar Knoth, som har været administrerende direktør for Graasten Salater A/S, og som får samme position i det ny selskab.
Han tilføjer, at der er enestående synergier på væsentlige områder ved at samle aktiviteterne. De umiddelbare planer går dog i retning af at opretholde produktionen som hidtil i Gråsten såvel som i Himmelev og i Simmerbølle på Langeland, hvor Stryhn's
produktion af Langelænder-pølser finder sted. Administrationen for Stryhns-Graasten A/S samles i Himmelev.
Agra-koncernen omsatte sidste år for 2,2 milliarder norske kroner. Stryhn's omsatte for 337 millioner (danske) kroner og havde et overskud på 21 millioner kroner. Omsætningen i Stryhns-Graasten A/S vil ligge i omegnen af 600 millioner kroner, og Ivar Knoth vurderer, at det ny selskab styrker fundamentet og udviklingen af salget af danske fødevarer med henblik på yderligere vækst. Prisen for Stryhn's A/S er ikke oplyst.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

tomme tog

Rejsende kan ikke få plads trods halvtomme tog - pladsbilletter bliver ikke brugt

lynetteholm

Nu skal eksperter udrede fakta om Lynetteholm-projekt for politikerne

david pedersen

Interesseorganisation for anbragte oplever hårdhændede metoder flere steder

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere