Dansk modeuge er anden størst i verden

Modeugen i København satte rekord og blev dermed verdens anden største, når det gælder antallet af tøjmærker.

Foto: TV2/Lorry

Den københavnske modeuge er blevet den anden største i verden, kun overgået af modeugen i Paris. I hvert fald målt på antallet af udstillede tøjmærker.
      - Det er i sig selv fantastisk, siger Christian Gregersen, der er partner i Copenhagen Fashion Week.
      - København er måske ikke en stor modeby, men vi er en stor modehandelsby, siger han.
      Med 2402 forskellige brands overhaler Copenhagen Fashion Week således London, der ifølge Christian Gregersen kun har omkring 2000 udstillede brands og New York, der har 2288.
      - Det betyder noget, hvor mange brands, der bliver udstillet, for det er det, der trækker mange indkøbere til. Der har været 50.000 professionelle gæster i København under modeugen denne gang, fortæller Christian Gregersen.
      Også direktør i Dansk Fashion Institute, Eva Kruse, glæder sig over de mange indkøbere.
      - Jeg er overvældet og glad. Fra modemessen hører vi, at den er velbesøgt, og at indkøberne har penge med. Vi kan mærke, at krisestemningen er lettet, siger hun.
      At Copenhagen Fashion Week er verdens anden største modeuge målt på antal udstillere, betyder dog ikke, at vi kan måle os med de fire store modeuger på andre punkter.
      - I Paris, London, Milano og New York er det nogle helt andre mærker, vi taler om. Du kan ikke sammenligne Chanel, Louis Vuitton og Lanvin med Day, Sand og Malene Birger, siger Christian Gregersen.
      - Der vil det være helt forkert at tale om antal udstillere og modeshows, for de brands er i en helt anden målestok.
      Christian Gregersen understreger, at København ikke skal forsøge at være high fashion, fordi der er for langt op til de fire store modeuger.

      - Vi skal derimod slå os på at være en handelsby. Og det skal vi blive endnu bedre til, så vi kan tiltrække endnu flere udstillere, for så kommer der flere indkøbere, siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik