En dansk sushikok har givet japanerne lidt at tænke over. Pepe Anevski, der til dagligt kokkererer for gæsterne på restaurant Umami i København, vandt onsdag World Sushi Cup 2013.
Det oplyser den danske ambassade i Tokyo.
Konkurrencen fandt sted i landet, der opfandt sushi - nemlig lidt udenfor Tokyo i Japan.
Men Pepe Anevski gav konkurrenterne baghjul - og danskeren vandt over 17 af verdens bedste sushikokke fra blandt andet Japan, Tyskland, USA og Sverige.
De konkurrerende kokke kunne kun deltage, hvis de i mindst fem år har været chef-kokke indenfor feltet sushi. Og temaet for konkurrencen var "Den første ...".
Og det var op til kokkene selv at definere, om det eksempelvis var den første kærlighed, sne eller solopgang, der var inspirationen til maden.
Kokkene havde 45 minutter til at lave to retter. Og da retterne stod på bordet, betegnede konkurrencens dommere Pepe Anevskis mad som: Innovativt og æstetisk. Det var især Umami-kokkens nyfortolkning af traditionel japansk sushi ved blandt andet at erstatte tang med tyndt skivede gulerødder, der imponerede dommerne.
Vinderanretningen høstede ligeledes ros for sit smukke udtryk og den kreative anvendelse af årstidens råvarer.