Dansk Byggeri: Drop øget kontrolregime mod social dumping

Enhedslistens forslag om, at kommuner skal kontrollere, at virksomheder overholder løn- og arbejdsvilkår, er for vidtgående mener Dansk Byggeri. Det skriver DR P4 København.

Arkivfoto Foto: TV2/ Lorry

Partiet foreslår mere kontrol, så alle arbejdere på for eksempel byggepladser, skal bære ID-kort.

Men det er for meget, mener Peter Stenholm, der er direktør i Dansk Byggeri.

- De der voldsomme kontrolregimer og de voldsomme dokumentationsforpligtelser, som vi ser nogle kommuner bruge, med Københavns Kommune i spidsen, er uproportionalt, og det medfører bureaukratiske gener for virksomhederne. Det siger Peter Stenholm til DR P4 København.

For at komme brodne kar, der forsøger at snyde, til livs, bør kommunen tage fat i konkrete sager, når de opstår, i stedet for at lave én bred, kontrollerende indsats.

- Det vi oplever, de gør, det er at man i nogle kommuner ikke ved, hvor stort problemet er. Så sætter man et kæmpe maskineri i gang for at finde ud af, om der egentligt er et problem. Men vi mener, at man burde reagere på konkret opståede problemer i stedet for, siger Peter Stenholm til DR P4 København.

Overborgmester i København Frank Jensen er positiv over for Enhedslistens forslag, og siger om social dumping:

- Det udhuler en fair og lige konkurrence på arbejdsmarkedet, siger han til DR P4 København.

I Gentofte er man dog mere lunken ved øget kontrol.

Kommunerne kan nemlig godt selv, mener Søren Heisel (S), der er 2. viceborgmester og peger på, at alle ansatte i kommunale udbud allerede nu skal bære ansættelsespapirer på sig, så kommunen nemmere kan kontrollere, at der leves op til dansk lovgivning.

- Vi har nogle meget stramme regler, dem vil jeg ikke slække på. Men vi har kommunalt selvstyre, så vi skal selvfølgelig selv bestemme, hvor stramme regler, vi ønsker at have, siger han til DR P4 København.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik