Dansk betonfirma vinder europæisk pris

For første gang vinder dansk firma prisen for at omsætte en opfindelse til en succesfuld virksomhed.

Det prisvindende firma ligger på Frederiksberg Foto: TV2/Lorry

En ny betonteknologi blev tirsdag hædret i Bruxelles, da firmaet Abeo A/S vandt prisen for Europas bedste spin-out virksomhed.

Prisen gives til en europæisk virksomhed, der formår at omsætte en opfindelse fra en forskningsinstitution til en succesfuld virksomhed.

- Med udgangspunkt i Kristian Hertz's opfindelse har vi udviklet et betonelement, der flytter grænserne for, hvad branchen hidtil har anset for muligt, siger administrerende direktør i Abeo Hans Terney Rasmussen.

For nylig viste en rapport fra EU-Kommissionen, at danske virksomheder ligger i front, når det gælder forskning og innovation, men det halter med at omsætte de gode ideer til konkrete virksomheder.

Det nye produkt reducerer byggeomkostningerne og CO2-udslippet og er samtidig mere brandsikkert og lydisolerende.

Teknologien blev udviklet på Danmarks Tekniske Universitet og bruges primært i nye etagebyggerier som lejligheder og kontorer.

Bag prisen står organisationen Science Business, der er stiftet af to handelsskoler i samarbejde med Microsoft og BP.

Foruden den danske virksomhed vandt firmaer fra Frankrig, Schweiz og Storbritannien priser i de andre kategorier. Abeo vandt prisen i kategorien for materialer og kemikalier.

I alt blev der uddelt priser i fire forskellige kategorier inden for forskning, og det er femte gang, at prisen for bedste spin-out bliver uddelt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik