Dansk betalingsring dyrere end den svenske.

Svenskerne i Stockholm betaler i gennemsnit kun halvt så meget for at passere deres betalingsring set i forhold til den pris, danskerne kommer til at betale for at komme ind og ud af København. Det skriver Ekstra Bladet søndag.

I hvert fald hvis man skal tro på de tal, der hidtil er sivet ud fra forhandlingerne mellem finansminister Bjarne Corydon og skatteminister Thor Möger Pedersen. Svenskerne skal heller ikke betale i juli måned, lørdage og søndage, helligdage -.og dagen før helligdage -.og afgifterne er nøje lagt efter myldretidstrafikken.
.
De omkring 140.000 bilister, der forventes at passere en kommende betalingsring om København, kan risikere at komme til at betale op mod 11.000 lønkroner om året for at komme ind og ud af hovedstaden. Her slipper svenskerne med 4440 kr., skriver Ekstra Bladet.

Trafikpolitisk ordfører for SF, Anne Baastrup, afviser at betalingringen er en ideologisk jagt på bilisterne, eller en skatteskrue.
- Det er et reelt ønske om at få fjernet trængslen.

Vi kan jo blandt andet se på de erfaringer, som man har fået i Stockholm. Det viser sig, at folk udviser stor kreativitet for at undgå at komme af med de der 10-20 kr. Nogle kører sammen, andre tager toget, og nogle cykler. Det flytter noget, siger hun til Ekstra Bladet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

IMG_2481

”Fantastisk” donation skaber glæde på herberg for hjemløse

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere